Fotbaliştii de la Dinamo: "Nu-l vrem pe Selymes!"

Fotbaliştii de la Dinamo: "Nu-l vrem pe Selymes!"

Conducerea "câinilor roşii" plănuieşte să-l schimbe pe Liviu Ciobotariu, un antrenor pe placul jucătorilor, şi să-l înscăuneze pe fostul fundaş stânga.

La Dinamo, situaţia s-a tensionat ca urmare a înfrângerii de duminică, 1-3 cu FC Vaslui, după ce lucrurile păreau să se fi limpezit, părând că au fost lăsate în urmă turbulenţele iscate de eliminarea jenantă din Liga Europa la fotbal. Atunci s-a pus prima oară pe tapet problema înlocuirii lui Liviu Ciobotariu, antrenor care se află doar pe placul lui Nicolae Badea, preşedintele Consiliului Director, nu şi gustul acţionarilor Cristi Borcea şi Dragoş Săvulescu (aceştia ar fi vrut să-l instaleze, astă-vară, după plecarea lui Ioan Andone, pe Ionuţ Chirilă).

Tema destituirii lui "Ciobi" a revenit după jocul cu moldovenii, eşec pe care dinamoviştii l-au pus pe seama arbitrajului, însă maniera clară în care echipa a clacat vorbeşte şi despre anumite probleme interne. Dinamo a aruncat răspunderea pe umerii "centralului" Robert Dumitru. "A fost jaf, masacru, mai rău ca pe vremea Victoriei!", a urlat "ultrasul" Cristi Borcea, supărat că Dinamo n-a primit un penalty evident în startul jocului.

Numai că şi Ciobotariu a fost luat la ochi, iar dacă Dinamo va da chix şi în următoarea partidă de campionat, cu Rapid, soarta lui ar putea fi pecetluită. Dinamo conduce în campionat, dar antrenorul Liviu Ciobotariu nu este sigur de postul lui, şefii nefiind convinşi să este capabil să conducă grupul.

Ne puteți urmări și pe Google News

De aceea, pe margine este "încălzită" de zor varianta Tibor Selymes, informaţie oferită în exclusivitate de EVZ după eliminarea din Europa. Chiar tehnicianul a recunoscut că refuză să iscălească vreo înţelegere cu o altă formaţie (are oferte de la grupări din liga maghiară, după ce a fost dat afară de la Astra Ploieşti), aşteptând să i se facă loc în Şoseaua Ştefan cel Mare.

Telefoane la Ploieşti

Singurii aliaţi ai lui "Ciobi" sunt jucătorii. "Îl vrem în continuare la echipă, iar conducerea ştie asta", a comentat unul dintre liderii vestiarului.

Fotbaliştii au aflat despre varianta Selymes şi au început să le dea telefoane foştilor colegi de la Astra, la care evoluează câţiva ex-dinamovişti (Lucian Goian, Ousmane N Doye etc). Au aflat că Selymes este un tehnician dur. "Nu e binevenit la Dinamo. Face toată săptămâna doar antrenamente fizice, nu lucrează occidental. I-a «omorât» pe jucătorii de la Astra. De la această formaţie, fotbaliştii l-au dat afară!", ne-a spus un "câine". PROPTELE

Protejat de Vizer, prietenul lui Borcea

Tibor Selymes este un antrenor aflat de mai multă vreme în sfera de influenţă a omului de afaceri Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo.

Totodată, Vizer este bun prieten cu şefii de la Dinamo, în special cu Cristi Borcea, iar la un moment dat s-a pus în discuţie cooptarea lui în acţionariatul de la FC Dinamo 1948 SA. "Selymes este un antrenor dur. I-a «omorât» pe jucătorii de la Astra. De la această formaţie, fotbaliştii l-au dat afară." FOTBALIST DE LA DINAMO, despre perspectiva aducerii lui Tibor Selymes la echipa "câinilor roşii"

EROUL VASLUIULUI

Strălucirea lui "Luci"

Lucian Sânmărtean (31 de ani) a fost cel mai bun om al echipei FC Vaslui, în partida cu Dinamo. Mijlocaşul a marcat cel de-al treilea gol al moldovenilor, reuşita fiind prima pentru el în acest sezon. "Ce să îi fac eu lui Sânmărtean sau lui Adailton? Să le pun lanţuri la picioare? Am avut o echipă mai bună", s-a bucurat, la finalul confruntării, Adrian Porumboiu, patronul "galben-verzilor". După ce formaţia lui a obţinut calificarea în grupele Ligii Europa, la finalul partidei-retur cu Sparta Praga, acelaşi Porumboiu a vorbit în termeni elogioşi despre Sânmărtean. "A fost senzaţional. Este un extraterestru! Se juca, pur şi simplu, cu mingea. Cu un asemenea fotbalist ne creşte cota".

Aflat în cea mai bună perioadă a carierei, "Luci", poreclit "Platini" de către Hagi, nu a fost convocat de selecţionerul Victor Piţurcă pentru meciurile cu Luxemburg şi cu Franţa din pricina unei accidentări. (Andrei Călin) TALENT. Lucian Sânmărtean "s-a copt" la 31 de ani FOTO: CODRIN PRISECARU