Evenimentul Zilei > Sport > Fotbal la liber pentru microbiștii din România
Fotbal la liber pentru microbiștii din România

Fotbal la liber pentru microbiștii din România

Cristian Zgabercea, producătorul general al TVR, a anunțat, astăzi, în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului, că Televiziunea Română poartă discuții cu șefii Look TV, care transmite campionatul național de fotbal, pentru ca. din primăvară, românii să poată vedea la televiziunea publică, în fiecare etapă, minim un meci din Liga I.

 

„Pentru campionatul naţional de fotbal suntem în discuţii cu cei de la Look TV. Am încercat să facem un barter, să le oferim servicii (n.r. de difuzare) pentru că ei au nevoie de servicii şi să ne permită să difuzăm măcar un meci. Din păcate operatorul pay TV (n.r. UPC) cu care lucrează a refuzat. Cei de la Look TV sunt deschişi la discuţii şi sperăm ca măcar din retur (n.r. din primăvară) să oferim publicului un meci. Dar vom oferi publicului rezumate de la toate partidele", a declarat Cristian Zgabercea. Producătorul general al TVR a mai precizat că toate meciurile de calificare ale echipei României vor fi la Televiziunea Română și că se încearcă obținerea drepturilor transmiterii Cupei Mondiale de Rugby, la care „stejarii" vor fi prezenți.

Liga Profesionistă de Fotbal a cedat drepturile TV ale Ligii 1 firmei Intel Sky Broadcast din Malta, care va achita, în urmatorii 5 ani, suma de 27,5 milioane de euro pe sezon. În prezent, meciurile din liga naționala sunt difuzate de posturile Look TV și Look Plus, iar trei partide din fiecare etapă sunt transmise și pe Dolce Sport.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: