Evenimentul Zilei > Justitie > Bombă în Justiție! Augustin Lazăr, înfrângere uriașă la Curtea de Apel
Bombă în Justiție! Augustin Lazăr, înfrângere uriașă la Curtea de Apel

Bombă în Justiție! Augustin Lazăr, înfrângere uriașă la Curtea de Apel

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, a pierdut o prima bătălie, Curtea de Apel Alba Iulia hotărând că nu trebuie să primească daune morale de un leu pentru că i-a fost prejudiciată imaginea atunci când a fost publicat raportul de revocare a sa din funcție

Fostul procuror general al României, Augustin Lazăr, a suferit o înfrângere covârșitoare!

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins acţiunea în contencios administrativ formulată de Augustin Lazăr prin care acesta  solicita să i se acorde daune morale de 1 leu . De asemenea, el cerea să se publice pe site-ul ministerului un comunicat în care să se prezinte scuze publice pentru prejudiciul adus imaginii sale atunci când a fost publicat raportul privind revocarea sa din funcție,dcnews.ro. Potrivit  Biroului de Informare şi Relaţîi Publice , instanţa a” admis excepţia inadmisibilităţii invocată de pârâţii Ministerul Justiţiei şi ministrul justiţiei” şi a „respins acţiunea în contencios administrativ formulată de Augustin Lazăr în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Justiţiei şi Ministrul Justiţiei”.Decizia CA Alba Iulia nu este irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Augustin Lazăr a formulat, în aprilie, la CA Alba Iulia,o acţiune în anulare a Raportului privind revocarea sa din funcţie şi a actelor care au stat la baza acestuia. Prin cererea de chemare în judecată, Lazăr solicita ca MinisterulJustiţiei să ii plătească  daune morale în sumă de 1 leu şi să publice  pe site-ul Ministerului  un comunicat prin care să prezinte scuze publice pentru prejudiciul moral adus prin emiterea raportului.

În noiembrie 2018, Lazăr a depus la CA Alba Iulia, oraş în care îşi are domiciliul, o acţiune în contencios-administrativ prin care cerea suspendarea procedurii de revocare a sa din funcţia de procuror general, demarată în octombrie 2018, de ministrul Justiţiei. Augustin Lazăr a mai cerut suspendarea executării actelor care stau la baza emiterii propunerii respective, inclusiv a raportului privind activitatea să managerială.