Evenimentul Zilei > Politica > Fostul PREȘEDINTE, Traian Băsescu, trage un semnal de ALARMĂ: ”Naționalismul va ÎNFLORI în România”
Fostul PREȘEDINTE, Traian Băsescu, trage un semnal de ALARMĂ: ”Naționalismul va ÎNFLORI în România”

Fostul PREȘEDINTE, Traian Băsescu, trage un semnal de ALARMĂ: ”Naționalismul va ÎNFLORI în România”

Aflat într-o emisiune la România TV, fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat că naționalismul va înflori în țara noastră.

”Românii au respins naţionalismul, dar dacă îl vor vedea ca singură soluţie se vor îndrepta cu toată convingerea spre el pentru o lungă perioadă de timp. Se urmăreşte împingerea României într-o anumită zonă, există o altă comandă decât cea a democraţiei, care trebuie consolidată. Capii mafioţi tip Pescariu, Florică au fost lăsaţi şi cu banii, şi liberi. Deci e o minciună când spui că obiectivul e recuperarea banilor”, spune Traian Băsescu.

Totodată, fostul președinte este de acord că scena polică trebuie să se schimbe, dar trebuie ”să vedem cu cine”.

”Că dacă o înlocuim cu naţionalişti extremişti, România se distruge singură. Cei responsabili de secta securităţii naţionale trebuie să ştie că în mine au un adversar. Pentru că eu înţeleg ce se întâmplă, nu sunt paraşutat acum în viaţa politică şi nu înţeleg care sunt abordările pe centrele de decizie. Preşedintele Iohannis nu ştiu dacă înţelege situaţia. Am trăit şi eu experienţa noviciatului la Cotroceni. Depinde de inteligenţa fiecăruia cât durează. La mine a durat un an şi jumătate, doi, dar dacă nu te ocupi, poate să dureze tot mandatul”, adaugă Băsescu.

De altfel, Traian Băsescu a comentat și situația imobiliară a actualului Președinte, Klaus Iohannis.

”Situaţia imobiliară a preşedintelui Ioahnnis nu are legătură cu situaţia actuală. Probelma e la lejerităţile pe care şi le permite, cu deplasări lungi şi dese, cu excentricităţi cum ar fi să aibă şi soţia preşedintelui un Mercedes, cu investiţii de 3 milioane la reşedinţă, cu investiţii la Cotroceni în sistemul de udare a grădinii. Dacă asta a devenit o prioritate la Cotroceni, poate trebuie rezolvată şi problema asta. Eu nu am constatat demolări, căderi de pereţi”, subliniază Băsescu.

Fostul președinte precizează că Palatul Cotroceni este mobilat înainte de revoluție și că marea problemă a Președinției României este că ”nu ai bucătărie”.

”Eu nu suportam miros de mâncare în Cotroceni şi am cerut desfiinţarea bucătăriei. Cine voia să mănânce comanda o shaorma, ce dorea”, spune Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: