Evenimentul Zilei > International > Fostul președinte israelian, Shimon Peres, în COMĂ INDUSĂ. Un accident ȘOCANT a pus viața fostului șef de stat în „mâinile” APARATELOR
Fostul președinte israelian, Shimon Peres, în COMĂ INDUSĂ. Un accident ȘOCANT a pus viața fostului șef de stat în „mâinile” APARATELOR

Fostul președinte israelian, Shimon Peres, în COMĂ INDUSĂ. Un accident ȘOCANT a pus viața fostului șef de stat în „mâinile” APARATELOR

Fostul președinte israelian Shimon Peres, laureat al premiului Nobel pentru pace, se află în comă indusă.

Cauza acestui lucru ar fi un accident vascular celebral, care l-a trimis pe acesta direct la spital. Medicii au decis să-l conecteze la aparate, pentru a încerca să-i salveze viața.

După ce transmisese inițial că Peres se află într-o stare stabilă și că este conștient, biroul fostului președinte israelian a făcut referire la "o schimbare în starea sa" de sănătate. "Medicii săi au decis să-l plaseze în comă indusă și să-l intubeze pentru a ușura tratamentul. În câteva minute, Peres va fi supus unui RMN pentru a evalua mai precis starea sa", a anunțat biroul său, potrivit AFP.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacționat rapid la vestea spitalizării. "Shimon, te iubim și întreaga națiune speră să te faci bine", i-a urat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu într-o declarație difuzată pe Facebook.

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a mai avut în ianuarie două episoade cardiace în interval de 10 zile și a fost spitalizat de două ori, arată agerpres.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.