Aproximativ 100 de bărbați și femei, între care lideri eminenți ai confreriei Frăția Musulmană, au fost de asemenea condamnați la moarte, pedeapsă care trebuie, pentru toți acuzații, să obțină avizul Marelui Muftiu al Egiptului înainte de a fi confirmată sau infirmată, la 2 iunie.

Morsi, primul președinte ales democratic în Egipt, poate face recurs. El a fost condamnat deja la 20 de ani de închisoare în urmă cu trei săptămâni într-un alt proces pentru violențe împotriva manifestanților în cursul mandatului său de un an. Mohamed Morsi a fost destituit de armată în iulie, 2013.

Primul şef de stat care reacţionează

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunțat, sâmbătă, condamnarea la moarte a fostului președinte egiptean Mohamed Morsi, considerând că această țară revine astfel la Egiptul antic. 'Președintele ales de către poporul Egiptului (…) a fost, din păcate, condamnat la moarte. Egiptul revine la Egiptul antic', a afirmat Erdogan, acuzând în același timp Occidentul că 'a închis ochii' la lovitura de stat din 2013 prin care Mohamed Morsi a fost înlăturat de la putere.

Erdogan este primul șef de stat care reacționează la decizia de condamnare a fostului președinte islamist al Egiptului.

 

 

Te-ar putea interesa și: