Fostul președinte, condamnat la moarte! Vinovat de înaltă trădare și încălcarea Constituției

Fostul președinte, condamnat la moarte! Vinovat de înaltă trădare și încălcarea Constituției

Pervez Musharraf este acuzat de înaltă trădare și de violarea Constituției

Fostul președinte pakistanez Pervez Musharraf, acuzat de înaltă trădare și încălcarea Constituției, a fost condamnat la moarte în contumacie, de către un tribunal din Islamabad.

Judecat de o instanță antiteroristă formată din trei magistrați, el a fost acuzat că a impus starea de urgență în 2007, suspendând Constituția și arestîndu-i pe judecătorii Curții Supreme, scrie AFP.

O majoritate de două treimi a prevalat pentru decizia instanței. El este primul militar din Pakistan adus în fața justiției din acest motiv, scrie Le Figaro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pervez Musharraf nu a fost prezent la rostirea verdictului de către un tribunal format din trei judecători. În prezent, Musharraf locuiește în Dubai, unde urmează un tratament medical.

„Pervez Musharraf a fost găsit vinovat în baza articolului 6 de încălcarea Constituţiei Pakistanului”, a declarat juristul guvernamental Salman Nadeem.

Pervez Musharraf s-a născut în Delhi în 1943. Familia sa a emigrat în Pakistan după separarea subcontinentului indian.

Vă recomandăm să citiți: Sinuciderea Generalului Vasile Milea a fost o execuție ordonată de Nicolae Ceaușescu! O ipoteză șocantă

Fost membru al comandourilor de elită, a fost numit șef al forțelor armate în 1998, a luat puterea în Pakistan în anul următor, după o lovitură de stat, în 1999, înlăturându-l de la putere pe premierul Nawaz Sharif. A fost numit președinte între 2001 și 2008.

Sprijinul său pentru politica americană după 11 septembrie 2001 l-a făcut nepopular, dar a impus țara sa în echilibrul geopolitic global.

Musharraf și-a dat demisia în 2008 pentru a anticipa o demitere și a părăsit țara pentru un exil între Londra și Dubai.

În Pakistan, proprietatea sa este confiscată. El a revenit pe teritoriul național în timpul campaniei legislative din 2013, pentru care intenționa să concureze, în ciuda amenințărilor din partea talibanilor.