Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul fotbalist Anton Doboș și- arecunoscut vinovăția și implicarea în dosarul Valiza
Fostul fotbalist Anton Doboș și- arecunoscut vinovăția și implicarea în dosarul Valiza

Fostul fotbalist Anton Doboș și- arecunoscut vinovăția și implicarea în dosarul Valiza

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției lui Anton Doboș, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Potrivit DNA, În perioada 04.05.2008 – 07.05.2008,  Anton Doboș, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe George Becali prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu

Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.     

Cum s-au înțeles

În prezenţa apărătorului ales, Doboș a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei  pe un termen de încercare de  4 ani şi 6 luni. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul  DOBOȘ ANTON împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul București.

Becali a primit 3 ani cu executare

Prin decizia penală nr. 156 din 4 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a hotărât condamnarea definitivă a cinci persoane în legătură cu faptele sus menţionate. George Becali a primit 3 ani cu executare.