Judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Caraș-Severin a constatat zilel trecute legalitatea rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT  și a dispus începerea judecății cu cei doi în stare de arest la domiciliu.

Din cercetărie procurorilor reiese că cei doi, tatăl și fiul, ar fi început să cultive cannabis pentru consumul propriu. S-au documentat pe internet, dar au aplicat și cunoștințele de horticultură dobândite de Darius, la facultate. Tânărul este absolvent al Universității de Științe Agronomice din Timișoara.

Semințele de cannabis le-au comandat pe internet. În România e legală comercializarea lor, deoarece THC, substanța activă narcotic, e prezentă în plante și floriu, nu în semințe.

Pe internet au făcut toate comenzile și au descoperit că aceleași firme care furnizează semințele de cannabis oferă și produsele necesare creșterii și întreținerii lor. Prima comandă au făcut-o pe 15 februarie 2017. În tot anul au comandat de 30 de ori semințe și accesorii.

Marius Cârpean, pe vremuri a fost candidat PD pentru Primăria Bocșa. De numele lui se leagp mai multe scandaluri. Mai mulți bocșeni s-au trezit cu propriri pe salarii sau conturi și au descoperit că totul li se trage din perioada 2005-2008, când au fost angajaţi ai firmelor S.C. „Construct Cement” şi S.C. „Darius şi Rareş”, iar patronul a făcut credite în numele oameniloe, pe care la un moment dat nu a mai avut bani să le achite. Ulterior, Marius Cârpean a  devenit comisar șef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin.

 

Te-ar putea interesa și: