Editura Evenimentul si Capital

Fostul aghiotant al lui Dragnea, prins în scandalul PSD - SPP

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și fostul ofițer SPP, Adrian Mlădinoiu, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2015. FOTO: EVZ
Autor: | | 1 Comentarii | 4098 Vizualizari

Un fost director al Serviciului de Protecție și Pază a lansat ipoteza că Liviu Dragnea ar fi putut să fie dezinformat de omul său de încredere

Fostul director SPP Dumitru Iliescu a spus că, din „datele” pe care le are, președintele PSD Liviu Dragnea ar fi început să primească informații despre „acțiuni ilegale” ale serviciului secret după ce ex-ofițerului SPP care îl păzea, Adrian Mlădinoiu, i s-ar fi propus să colaboreze cu altă structură de informații.

„Din datele pe care le am, domnul Dragnea a fost informat în faza iniţială de un fost ofiţer al instituţiei (...) La scurt timp, după aprobarea demisiei din SPP, a fost contactat de ofiţeri dintr-o altă structură de informaţii şi i s-a propus să colaboreze cu ei.

Din acel moment domnului Dragnea i s-au furnizat o serie de informaţii referitoare la acţiunile ilegale ale conducerii SPP, îndreptate împotriva demnitarilor protejaţi. Nu cunosc dacă informaţiile furnizate sunt corecte sau nu, dar cunosc modul în care o informaţie falsă se poate prezenta ca adevarată”, a scris Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Umbra

În 2012, când Liviu Dragnea a ajuns vicepremier în Guvernul Ponta, de protecția acestuia s-a ocupat ofițerul SPP Adrian Mlădinoiu. Acesta călătorea în mașina oficială oferită de Guvern lui Liviu Dragnea, în dreapta șoferului, în timp ce liderul PSD stătea pe bancheta din spate.

În 2015, Mlădinoiu a demisionat din SPP odată cu demisia lui Dragnea din Guvern și a continuat să-l însoțească pe Dragnea în toate deplasările sale oficiale și neoficiale, timp de aproape doi ani de zile.

În partid, Mlădinoiu a fost cunoscut în perioada 2015- 2017 drept „garda de corp” a liderului PSD și drept persoana care, la nevoie, îi conducea și mașina lui Dragnea.

După demisia din SPP, Mlădinoiu a fost numit în 2016 pe filiera PSD consilier parlamentar, iar după ce partidul a format Guvernul, fostul ofițer SPP a fost numit în 2017 de fostul premier Sorin Grindeanu în funcția de secretar de stat în SGG.

Evaziv

Solicitat ieri să comenteze dacă a fost dezinformat de către Mlădinoiu, Dragnea a evitat răspunsul: „Nu ştie dumnealui (Dumitru Iliescu, n.red.) ce am vorbit eu cu domnul Mlădinoiu. Nu am mai vorbit cu Mlădinoiu de mult”. Liderul PSD a adăugat că în cazul în care fostul său aghiotant va fi invitat să depună mărturie într-o comisie parlamentară de anchetă, „va putea să spună lucruri interesante, ca şi alţi foşti lucrători din SPP”.

„Vulturii” de elită

Mlădinoiu a lucrat șase ani în SPP, ca ofițer de protecție, din 2009 până în 2015. Înainte să se angajeze la SPP, acesta a activat în 2008-2009 în unitatea de elită „Acvila”, aflată în subordinea Internelor, ca „șef grupă”. Membrii „Acvila” sunt aleși după cele mai drastice teste fizice și psihologice. Luptătorii unității, porecliți „vulturii”, sunt pregățiți să înfrunte cele mai periculoase misiuni speciale, inclusiv antiteroriste.

Secret

Vicepremierul PSD Paul Stănescu, care a povestit că „un prieten” din partea directorului SPP i-a spus că Dragnea va fi „executat în martie”, a declarat că nu vrea să spună cine este persoana care l-a abordat. Stănescu a spus că va merge la o comisie de anchetă dacă este invitat dar „nu este obligatoriu” să dezvăluie numele celui prin care directorul SPP i-ar fi transmis mesajul. „E obligatoriu să spun cine e prietenul? Nu e obligatoriu. E o chestiune privată”, a zis vicepremierul

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI