Evenimentul Zilei > International > Fost șef al Spionilor: „Nu excludeți ipoteza că Virusul a fost creat în laborator!”
Fost șef al Spionilor: „Nu excludeți ipoteza că Virusul a fost creat în laborator!”

Fost șef al Spionilor: „Nu excludeți ipoteza că Virusul a fost creat în laborator!”

Un fost șef al MI6 i-a avertizat pe foștii săi colegi din serviciile secrete și din comunitatea științifică să nu ignore ipoteza că virusul COVID-19 ar putea proveni din laboratorul din Wuhan.

Sir Richard Dearlove, șef al serviciului britanic de spionaj între 1999 și 2004, a repetat afirmația că este posibil ca virusul care stă la originea maladiei COVID-19 să fi fost creat în laboratorul de virologie din Wuhan și să fi scăpat ca urmare a unui accident.

Teoria științifică oficială continuă să afirme originea naturală a virusului, pe care o serie de mutații l-ar fi făcut transmisibil de la liliac la om, probabil printr-un animal intermediar.

Se crede că el a apărut în piața din Wuhan, unde se vând animale vii pentru consumul uman,

„Subscriu la teoria… că este vorba de un virus scăpat de la Institutul de Virologie din Wuhan”, a declarat fostul șef al serviciului secret.

„Există o acumulare de dovezi că este ceva care trebuie discutat deschis în sânul comunității științifice”, a spus el, cerând să aibă loc o investigație serioasă.

„Dacă vom avea o investigație în Marea Britanie – ceea ce sunt convins că se va întâmpla – în legătură cu pandemia și cu politica guvernamentală, ea va trebui să înceapă cu știința. De unde vine acest virus?”, a declarat fostul șef al spionilor, al cărui nume de cod era „C”.

Răspunzând la afirmația că actualii șefi ai serviciilor secrete britanice nu acceptă teoria că virusul este fabricat de om, Dearlove a declarat duminică la Sky News:

„Sunt pur și simplu stupefiat. În mod clar nu au citit studiile științifice. Și nici măcar nu au încercat să înțeleagă. De acum, China este cea care trebuie să explice de ce teoria și ipoteza conform cărora virusul a fost  fabricat sunt false.”

Richard Dearlove a evocat prima dată teoria că virusul a fost fabricat de om, în luna iunie. Ca răspuns, MI5 – serviciul de contraspionaj – a declarat că afirmațiile fostului șef al spionilor sunt „fake news”.

Luna trecută, Dearlove a citat un studiu științific norvegiano-britanic care afirma că virusul „are o amprentă unică” care este o „indicație a unei manipulări intenționate”, și deci nu se putea produce prin mutație naturală spontană. Studiul sugera și că originile virusului erau într-adevăr în China.

Se pare că comunitatea științifică nu a acceptat documentul pentru publicare, decât dacă este revizuit, pentru a mai tempera acuzațiile explicite la adresa Chinei, spune Dearlove,

„Acest studiu a fost oferit spre publicare… unui ziar, care l-a refuzat la o săptămână după ce l-a primit, dar în aceeași perioadă a acceptat spre publicare două sau trei articole chineze despre virus, în numai 48 de ore.”

Și fostul șef al MI6 a adăugat:

„Să spunem că Beijingul are un cuvânt cam prea greu de spus despre ceea ce trebuie să apară și ce nu.”

Un raport al Five Eyes (comunitatea serviciilor de informații din Australia, Canada, Marea Britanie, Noua Zeelandă și Statele Unite) dat publicității în luna mai dezvăluia că Partidul Comunist Chinez nu doar că a eliminat informațiile despre virus la începutul epidemiei, dar a și distrus mostre de laborator și a refuzat să ofere probe savanților internaționali, și a făcut să „dispară” persoanele din China care trăseseră alarma în privința apariției virusului.

Raportul Five Eyes critica și Organizația Mondială a Sănătății pentru că a fost portavocea propagandei chineze, afirmând până pe 20 ianuarie 2020 că nu există nici un pericol de transmitere a virusului de la om la om.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: