Evenimentul Zilei > Actualitate > Fost șef al CNAS acuză Guvernul de minciună! Adevărul din spatele ratei de pozitivare
Fost șef al CNAS acuză Guvernul de minciună! Adevărul din spatele ratei de pozitivare

Fost șef al CNAS acuză Guvernul de minciună! Adevărul din spatele ratei de pozitivare

Medicul Lucian Duță, fost șef al CNAS, lansează acuzații grave la adresa Guvernului, în contextul creșterii considerabile a numărului de noi infectări cu virusul chinezesc.

Lucian Duță susține că Executivul minte, iar rata reală de pozitivare ar fi cu totul alta.

Redăm postarea doctorului Lucian Duță.

  1. Rata de pozitivare înseamnă nr de cazuri pozitive la nr de testări efectuate PE CAZURI CARE SE ÎNCADREAZĂ IN DEFINIȚIA DE CAZ!!

  2. Criteriul pe baza căruia se urmărește evoluția unei pandemii sunt DOAR evoluția infectarilor DEFINIȚIE DE CAZ-deci cei care îndeplinesc criteriile stabilite pt testare(simptomatologie,contacti,etc)

  3. La o rată de pozitivare de 10% se instituie măsuri dure-uneori chiar lockdown!!

  4. In raportările făcute public România a creat senzația ca rata de infectare este tot timpul sub 10% ,DAR SE PARE CA INTENȚIONAT S-AU PRODUS ERORI ! O sa ma explic de ce: de trei luni noi raportăm cu bună știință și cazurile testate făcute la cerere și care NU au relevantă in monitorizarea pandemiei! Bineinteles ,ca testarea la cerere(mai ales prin prisma concediilor) are o rata de pozitivare mică dar fiind multe ca număr DILUEAZĂ rezultatul final al raportărilor adevărate și obiective!!

  5. In felul acesta România a părut ca sta relativ bine in ultimele luni (in mod fals evident) cu toate că indicatorii cei mai importanți (nr de cazuri din ATI și nr deceselor) a crescut simțitor ajungându-se azi la capacitatea maxima de reacție in ATI!!!!Doar duminica la spitalul Bals,cel mai important spital din țara,au fost 800 de prezentări !!!!

  6. Ieri rata de pozitivare a fost 25% ,ceea ce arata ca brusc minciuna iese la suprafața !

  7. A doua zi după alegeri ,ca prin minune, nr bolnavilor raportați a crescut brusc cu aproape 50% (de la 1500 la 2300) intr-o singura zi!!!!

Până pe 5 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 137.491 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

108.526 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.591 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: