Evenimentul Zilei > Actualitate > Fost director RATB, în vizorul procurorilor. Și-a semnat singur decizia de promovare
Fost director RATB, în vizorul procurorilor. Și-a semnat singur decizia de promovare

Fost director RATB, în vizorul procurorilor. Și-a semnat singur decizia de promovare

Un fost director al Regiei Autonome de Transport București (RATB) este în vizorul procurorilor, după ce și-a semnat singur decizia de promovare în funcție.

Sesizarea a fost făcută de Agenția Națională de Integritate  (ANI) care îl acuză pe fostul director al RATB de conflict de interese.

Reprezentanții Agenţiei Naţionale de Integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese de către Adrian Sorin Mihail. Acesta a fost director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti – RATB (actuala Societate de Transport Bucureşti – STB). Potrivit unui comunicat de presă transmis de ANI, inspectorii de integritate i-au sesizat pe procurorii buzoieni cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea, de către Adrian Sorin Mihail, a infracţiunii de conflict de interese. Această infracțiune este prevăzută de art. 301 din Codul Penal.

Conform comunicatului de presă, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de director general al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (fiind suspendat din funcţia de şef serviciu în cadrul Serviciului Programare), a îndeplinit acte prin care a obţinut direct un folos patrimonial pentru sine.

Mai exact, susțin reprezentanții ANI, Adrian Sorin Mihail a semnat o hotărâre prin care s-a adoptat măsura încetării suspendării din funcţia de şef serviciu şi totodată s-a realizat numirea sa într-o funcţie superioară, aceea de inginer şef, în cadrul Direcţiei Exploatare.

 

Comunicatul ANI

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ADRIAN SORIN MIHAIL, a infracţiunii de «conflict de interese» (text în vigoare până la data de 28.07.2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de Director General al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (fiind suspendat din funcţia de şef serviciu în cadrul Serviciului Progamare) a îndeplinit acte prin care a obţinut direct un folos patrimonial pentru sine, respectiv a semnat Hotărârea prin care s-a adoptat încetarea suspendării din funcţia de şef serviciu şi totodată numirea sa într-o funcţie superioară (inginer şef) în cadrul Direcţiei Exploatare”, a transmis instituţia.

Cine este Adrian Sorin Mihail

Adrian Sorin Mihail a lucrat timp de peste 24 de ani în cadrul RATB. Conform informațiilor publice, în intervalul ianuarie 2017 – noiembrie 2018 el a deţinut și funcţia de director general al Regiei.

În prezent, Adrian Sorin Mihail deține funcția de director executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov.