Fost consilier prezidenţial: La Cotroceni e plin de FLORI şi verdeaţă şi fără sistemul de irigaţii de peste 600.000 de EURO. Un MOFT care ne costă pe toţi, dar la care puţini au ACCES

Fost consilier prezidenţial: La Cotroceni e plin de FLORI şi verdeaţă şi fără sistemul de irigaţii de peste 600.000 de EURO. Un MOFT care ne costă pe toţi, dar la care puţini au ACCES

Fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu a scris pe pagina de Facebook că sistemul de irigaţii pe care Klaus Iohannis şi-l doreşte la Cotroceni este doar un moft prezidenţial.

Bogdan Oprea spune că şi fără acest sistem, grădina Palatului Cotroceni este plină de flori şi verdeaţă, iar suma enormă care ar urma să fie cheltuită pe un sistem de irigaţii este un lux de care se vor bucura foarte puţini, dar care ne va costa pe toţi.

"Este plin de flori și de verdeață în grădina Palatului Cotroceni și fără acest sistem de irigații în valoare de peste 600.000 de euro. Există un izvor și, cred, două sau trei mici lacuri și foarte mulți copaci, care, chiar și în zilele toride de vară, țin o temperatură scăzută și o umiditate potrivită în toată grădina, nu am văzut niciodată iarbă uscată sau flori ofilite. Un moft prezidențial care ne costă pe toți, dar la care doar foarte puțini au acces", a scris Oprea.

Iohannis vrea o sală de SPORT şi una de RECREERE la Cotroceni. Administraţia Prezidenţială a lansat o licitaţie în valoare de 5,53 de milioane de lei. Şeful statului vrea şi un sistem automat de IRIGAŢIE în valoare de 2,39 de milioane  

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Klaus Iohannis ar vrea să aibă la Cotroceni o sală de sport şi una de recreere. Administraţia Prezidenţială a lansat, în acest scop, o licitaţie în valoare de 5,53 de milioane de lei fara TVA (aproximativ 1,23 milioane de euro), pentru revonarea unui corp de clădire destinat birourile. Totodată, Preşedinţia a deschis o licitaţie de 2,4 milioane de lei pentru un nou sistem de irigaţii, scrie ziare.com

 

Clădirea este amplasată în cadrul Administratiei Prezidenţiale în partea de sud, dar nu face parte din ansamblul Palatului Cotroceni.

"De la construire, după anul 1990, şi până în prezent, clădirea nu a facut obiectul niciunei intervenţii pentru reparaţii curente majore, recompartimentări sau reparaţii capitale, lucrarile de intervenţie fiind necesare pentru realizarea de spaţii administrative", se arata în caietul de sarcini.

Clădirea are o suprafata de 1.059 de metri pătraţi. Lucrările solicitate de Administraţia Prezidenţială se referă la modernizarea şi reabilitarea clădirii, formată din două corpuri, reconversia unor spaţii cu functionaliţate depăşită, "creşterea gradului de confort a utilizatorilor" şi la consolidarea clădirii, fiind nevoie şi de lucrări la nivelul instalaţiilor electrice şi sanitare.