FMI vrea să extindă acordul cu Ucraina, dar acest gest servește doar intereselor agendei de politică externă a SUA și nu face nimic pentru a salva această țară de la dezastrul economic, spune fostul candidat prezidențial republicanul Ron Paul, potrivit Russia Today.
În opinia fostului congressman republican Ron Paul,întregul sistem economic din Ucraina nu poate fi reparat, ci doar distrus și reclădit de la zero. „O instituție financiară responsabilă nu ar extinde acordul de împrumut cu o sumă cuprinsă între 17 și 40 de miliarde de dolari, unui stat care deja se luptă pentru a-și plăti fostele datorii, un alt împrumut de mai multe miliarde de dolari”, a scris Paul într-un articol de opinie pentru Institutul care-i poartă numele.
Noul acord de împrumut cu FMI este destinat să sprijine stabilizarea economică și o gamă largă de reforme în Ucraina. Totuși, Paul susține că noua schemă de ajutor nu face nimic pentru actualul guvern de la Kiev, aliat al Washingtonului, principalul finanțator al FMI.
„Acest nou împrumut nu are niciun sens din punct de vedere economic, dar susținerea actualului guvern ucrainean servește scopurilor politice ale SUA”, a scris Paul.
Politicianul american acuză FMI că își „croiește” acțiunile astfel încât să promoveze scopurile politicii externe a guvernului SUA.
„FMI are o istorie în spate în care a folosit fonduri provemite de la buget, plătite de contribuabilul american pentru a susține regimuri dictatoriale și susținerea unor politici economice nesănătoase”, a mai scris Paul, potrivit sursei citate.
Deși președintele Petro Poroșenko a promulgat măsurile legislative pentru a reduce drastic cheltuielile bugetare și a aprobat schimbări ale sistemului de taxe, împrumuturile tot nu reușesc să promoveze o piață liberă, a conchis politicianul.