Evenimentul Zilei > International > Fost ambasador al SUA la ONU spune că „Biden are o singură treabă: să protejeze America și nu reușește”
Fost ambasador al SUA la ONU spune că „Biden are o singură treabă: să protejeze America și nu reușește”

Fost ambasador al SUA la ONU spune că „Biden are o singură treabă: să protejeze America și nu reușește”

Fostul ambasador al Statelor Unite la Naţiunile Unite, Nikki Haley, a declarat că retragerea din Afganistan a afectat SUA și că Biden nu reușește să își protejeze țara. Acesta nu este încântat de strategia actualului președinte.

Fostul ambasador al Statelor Unite la Naţiunile Unite Nikki Haley a declarat că retragerea din Afganistan a fost ziua în care America a început să piardă teren în fața celorlalte țări. Oficialul a declarat că evenimentul a fost „jenant” pentru că administrația Biden a lăsat în urmă aliați care au lucrat cu trupele americane timp de 20 de ani. „Retragerea a devastat populația locală, iar femeile și aliații SUA se confruntă acum cu legi draconice”, a adăugat aceasta.

Haley a mai avertizat că acest lucru le-a permis adversarilor Americii să atace obiectivele militare, văzând cum Statele Unite, o superputere, se destramă.

Fostul amdasador consideră că Biden trebuie să caute măsuri pentru securizarea graniței de sud pentru a evita un viitor atac terorist. „Biden are o singură treabă: Să protejeze America – și nu reușește”, a declarat Nikki Haley.

Cine este Nikki Haley

Nikki Haley a fost ambasador al Statelor Unite. Ea a susținut comunitățile asiatice și africane. Aceasta s-a născut într-o familie din India, dar s-a pronunțat împotriva migrației musulmane. În 2013, oficiala a apărat amendamentul constituțional în Carolina de Sud referitor la căsătoria definită ca fiind între un bărbat și o femeie. Haley este cel mai tânăr guvernator în țară și a devenit primul guvernator femeie al Carolinei de Sud în 2011. De asemenea, este convertită la creștinism.

Nikki Haley a sprijinit în mod constant legile care protejează drepturile unui făt și restricționează avortul, cu excepția cazului când viața mamei este în pericol.

La momentul respectiv au existat speculații că va fi ales Richard Grenell, activist pro-homosexualitate și susținător în 2013 la Curtea Supremă al căsătoriei între persoane de același sex pentru cazul Hollingsworth v. Perry. Grenell a fost purtătorul de cuvânt al Statelor Unite la ONU cu cea mai îndelungată activitate. Cu toate astea, Nikki Haley a reușit să se facă remarcată și să arate că își merită locul, potrivit foxnews.com.