Evenimentul Zilei > International > TUR DE FORȚĂ al lui Putin, în fața lui Vucic și a lui Netanyahu. RĂSPUNSUL AVIAȚIEI ruse pentru SUA, de Ziua Victoriei
TUR DE FORȚĂ al lui Putin, în fața lui Vucic și a lui Netanyahu. RĂSPUNSUL AVIAȚIEI ruse pentru SUA, de Ziua Victoriei

TUR DE FORȚĂ al lui Putin, în fața lui Vucic și a lui Netanyahu. RĂSPUNSUL AVIAȚIEI ruse pentru SUA, de Ziua Victoriei

Președintele rus, Vladimir Putin, nu a ratat ocazia de a etala noile achiziții militare al statului său. Odată cu celebrarea în Rusia a Zilei Victoriei, pentru amintirea reușitei militare împotriva Germaniei naziste, în cel de-Al Doilea Război Mondial, parada a inclus și prezentarea unor avioane de ultimă generație.

Un nou avion de luptă nedetectabil de radar (stealth), testat recent de Rusia în luptele din Siria, a fost în centrul atenției la imensa paradă militară de la Moscova, potrivit Moscow Times.

Aproximativ 13.000 de soldați, polițiști militari și cadeți, dar și 159 de vehicule de luptă și 75 de avioane au apărut în Piața Roșie, miercuri, pentru a marca Ziua Victoriei.

Aeronavele Suhoi Su-57 au zburat deasupra celor prezenți la paradă, la două luni după ce au fost văzute în teste „reale” în Siria. AVioanele de a cincea generație sunt răspunsul Rusiei la avioanele americane stealth de luptă F-22 Raptor, primele livrări fiind așteptate anul viitor.

„Toate țările și întreaga umanitate trebuie să realizeze că pacea este foartea fragilă. Aceasta a fost mereu și va fi mereu cea mai sfântă sărbătoare pentru fiecare familie, pentru marea noastră țară”, a spus Putin, în prezența liderului Serbiei, Aleksander Vucic, și a premierului israelian, Benjamin Netanyahu.