„For You, the Half of My World! / Ție, jumătatea lumii mele!”, recital muzical Ovidiu Scridon la ICR New York

„For You, the Half of My World! / Ție, jumătatea lumii mele!”, recital muzical Ovidiu Scridon la ICR New York

Pe 6 martie 2015, sub genericul „For You, the Half of My World! / Ție, jumătatea lumii mele!”, ICR New York va organiza - cu sprijinul Romanian Business Professional Association (RBPA) - un recital de muzică și poezie dedicat sărbătorilor tradiționale de la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie, susținut de unul dintre cei mai talentați cantautori români din ultimele două decenii, Ovidiu Scridon.

Recitalul cantautorului din România este conceput ca o completare a vernisajului expoziției „Fire and Light/Foc și Lumină” a cunoscutei artiste româno-americane, Viorica Colpacci, eveniment programat la ICR New York în aceeași seară, cu o oră mai devreme. Astfel, publicul spectator va avea privilegiul de a fi martorul unui dublu eveniment cultural-artistic, în care părțile distincte se completează armonios într-o  seară a artelor elevate și de sensibilitate  autentic  românească.

Ovidiu Scridon s-a născut la Târnăveni, judeţul Mureș, a fost atras încă de la o vârstă fragedă de magia chitarei și a versului de calitate în veșmânt muzical. A fost influențat de curentul muzical folk - care a cunoscut și în România o remarcabilă afirmare în rândurile tinerei generații, prin individualități deosebite și festivaluri de amploare. Ca student la ASE București, debutează în cadrul unor manifestări cultural-artistice (festivaluri, cenacluri, baluri), compunând versuri și muzică specifice genului căruia i s-a dedicat cu pasiune și determinare. În 1996, una dintre compozițiile sale a fost declarată, oficial, imnul studenților din România. Primele sale înregistrări datează din același an și tot atunci i-a apărut primul album („Într-o zi...”), care s-a bucurat de aprecierea publicului și a criticii de specialitate. Ovidiu Scridon are la activ, din 1997 încoace, numeroase premii I, II sau III acordate de juriile unor festivaluri muzicale ale genului. De asemenea, a apărut în multe emisiuni de radio și televiziune, prestațiile sale muzical-interpretative fiind apreciate pentru „sensibilitatea dureroasă, nobilă, care se hrănește cu dragoste și prietenie”, așa după cum remarca Clara Mărgineanu, în prefața volumului de versuri al  lui Ovidiu Scridon, Portretul unui gând (București, Ed. Tritonic, 2012).

Ne puteți urmări și pe Google News