Evenimentul Zilei > Actualitate > Focar de infecție în Prahova. Este alertă la un spital, după apariția unor noi cazuri
Focar de infecție în Prahova. Este alertă la un spital, după apariția unor noi cazuri

Focar de infecție în Prahova. Este alertă la un spital, după apariția unor noi cazuri

Testele au confirmat apariția unor noi cazuri într-o localitate prahoveană.

Alte două cazuri de covid au fost confirmate la Spitalul Orășenesc din Băicoi (județul Prahova), în ultimele 24 de ore, focarul se extinde, iar numărul total al bolnavilor a ajuns la nouă.

După cum arată datele prezentate, miercuri, de Prefectura Prahova, primul caz pozitiv de la Spitalul Băicoi a fost depistat la data de 7 iulie la un medic de pe Secţia Medicină Internă. În urma anchetei epidemiologice, au fost identificaţi contacţii direcţi, de la care s-au recoltat probe. De asemenea, au fost recoltate probe şi de la restul personalului secţiei şi de la pacienţii internaţi (12).

În urma acestei acțiuni au fost confirmate în total nouă cazuri de COVID-19, cu două mai multe faţă de ziua precedentă, cei infectaţi fiind un medic, patru asistente medicale, două infirmiere şi doi pacienţi. Dată fiind această situație, pacienţii internaţi pe secţia respectivă au fost externaţi cu recomandare de izolare şi semnătură că au luat la cunoştinţă despre acest aspect, personalul secţiei a fost izolat la domiciliu, iar spaţiul respectiv a fost dezinfectat, conform oficialilor de la Prefectura Prahova.

În județ, în ultimele 24 de ore au fost consemnate 35 de noi cazuri de îmbolnăvire. De la izbucnirea pandemiei, în Prahova au fost testate pozitiv un număr de 880 de persoane.

„Conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, în spitalele din judeţ, unde sunt trataţi bolnavi COVID-19, în secţiile de Terapie Intensivă, sunt internaţi 19 pacienţi (16 sunt intubaţi). Dintre aceştia 3 pacienţi sunt transferaţi de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca Bucureşti, unul de la Spitalul Clinic Colentina şi unul de la Târgovişte”, au spus oficialii Prefecturii Prahova.

Astăzi, starea de alertă a fost prelungită în țara noastră. „În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, dar se vor păstra doar restricțiile aflate acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricții. Nu poate fi vorba de noi relaxări”, a anunțat președintele Klaus Iohannis.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: