Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîțu, ultimele informații despre restricții. Când vom avea un ministru al Sănătății. VIDEO

Florin Cîțu, ultimele informații despre restricții. Când vom avea un ministru al Sănătății. VIDEO

VIDEO
Premierul Florin Cîțu a venit cu ultimele informații privind evoluția pandemiei în România, dar și cu precizări privind evaluarea miniștrilor.

Duminică, premierul României a făcut precizări despre situația epidemiologică din România, dar și despre războiul din coaliția de Guvernare. Florin Cîțu a spus că rata de infectare cu COVID-19  a început să scadă, ca urmare a restricțiilor impuse.

„Avem vești bune, au fost operaționalizate încă 12 paturi. La nivel național acum sunt 20 de paturi libere. Situația de la ATI rămâne tensionată. Cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut și scade în fiecare zi.

I-am asigurat pe cei din DSP de tot sprijinul meu. La ora 10.00 în fiecare zi vom avea numărul de paturi reale. Putem să ajungem la 50% rată de vaccinare în luna mai, cum am spus. Secretarului de stat Baciu i-am cerut ieri să îmi spună dacă există la nivelul Ministerului Sănătății un grup de lucru care se ocupă de așa ceva. Azi am informația că acest grup de lucru nu există. Vom face un grup de lucru și vom verifica.

Discuțiile mele cu domnul vicepremier rămân private. Din punctul meu de vedere”, a declarat, duminică, Florin Cîţu, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

Întrebat dacă coaliția de guvernare merge mai departe, premierul a răspus: „Bineînțeles. Coaliția poate merge mai departe și este acolo să guverneze. Este o diferență între actul politic și actul de guvernare”.

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS, până atunci voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile funcţionează bine.

Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la discuţia din coaliţie cu cele trei formaţiuni politice”.

Întrebat dacă este posibil ca şi ministrul Cătălin Drulă să fie remaniat, el a dat asigurări că membrii Cabinetului vor fi evaluaţi pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun.

„Nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. V-am spus acest lucru şi înainte. Tot ceea ce pot să îi asigur pe membrii Cabinetului este că de fiecare dată voi face o evaluare corectă, bazată pe ceea ce fac şi nu pe ceea ce spun”, a subliniat premierul.


Accesează: