Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu, primele declarați după ce a devenit președintele PNL. Premierul nu a avut emoții și nu l-a surprins victoria
Florin Cîțu, primele declarați după ce a devenit președintele PNL. Premierul nu a avut emoții și nu l-a surprins victoria

Florin Cîțu, primele declarați după ce a devenit președintele PNL. Premierul nu a avut emoții și nu l-a surprins victoria

Florin Cîțu a avut un discurs protocolar după ce a câștigat șefia Partidului Național Liberal (PNL) la finalul congresului ce a avut loc sâmbătă la Romexpo.

Florin Cîțu (49 de ani) a devenit, sâmbătă după-amiază, președintele Partidului Național Liberal (PNL), după ce l-a învins în cadrul alegerilor interne pe Ludovic Orban. Actualul premier al României a spus, la final, că nu este surprins de această victorie și că noua postură îl responsabilizează.

Florin Cîțu nu a avut emoții și se aștepta să câștige alegerile interne din PNL

„Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dumneavoastră pentru că am spus din primul moment că echipa câștigătoare este singura soluție pentru Partidul Național Liberal. Vă promit că voi fi președintele tuturor liberalilor, indiferent pentru cine ați votat astăzi. De astăzi suntem un partid unit și vom lupta împotriva adversarului nostru politic, PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Orice negociere viitoare poate avea loc doar atunci când cei de la USR PLUS se vor așeza la masă. Și se vor așeza la masă doar atunci când vor scăpa de AUR și de PSD”, a mai spus șeful Executivului. Care a fost întrebat și despre alegerile din USR-PLUS.

„Nu le spun altora pe cine să aleagă și ce să facă. Noi avem treabă cu PNL, am ales președintele PNL, avem opțiunea de premier ferm, nu ne băgăm în opțiunea altor partide. Vom vedea care este rezultatul și după aceea discutăm. Eu nu știu, eu știu doar că discutam cu cei doi copreședinți ai USR-PLUS”, a mai spus Cîțu.

Șefia Camerei Deputaților va rămâne la PNL

El a comentat și anunțul făcut de Ludovic Orban, care a spus că va demisiona de la șefia Camerei Deputaților. „Rămâne la PNL șefia Camerei Deputaților. Deocamdată să vedem majoritatea parlamentară, e nevoie de un vot să vedem majoritatea în Parlament. Deocamdată s-ar putea să fie cineva interimar.”

Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi, ceea ce înseamnă 60,2%. Ludovic Orban a fost votat de 1.898 de membri, ceea ce înseamnă 39,7%. 72 de voturi au fost anulate.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: