Florin Cîțu, în vizită oficială la Bruxelles. Probleme esențiale discutate de premier cu liderii UE

Florin Cîțu, în vizită oficială la Bruxelles. Probleme esențiale discutate de premier cu liderii UE

Premierul Florin Cîțu efectuează o vizită de lucru la Bruxelles, acolo unde se întâlnește cu mai multe personaje importante ale UE.

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, se află într-o vizită, la Bruxelles, acolo unde discută cu mai muți oficiali ai UE. Printre persoanele cu care premierul s-a întâlnit, joi, s-a aflat și vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans. Acestuia, Florin Cîțu i-a solicitat ca economia României să nu fie împovărată cu cerințele din Pactul Ecologic European.

Florin Cîțu, premierul României, discuții importante la Bruxelles

Premierul a vorbit despre sprijinul României pentru atingerea neutralității climatice pentru 2050. Și pentru creșterea nivelului de reducere a emisiilor pentru 2030. Conform informării oferite de Guvern. Cîțu a subliniat importanța stabilirii unui cadru de implementare flexibil, cu mecanisme de sprijin adecvate pentru statele membre. Care să țină cont de realitățile economice și sociale cu care acestea se confruntă și care să nu determine o povară suplimentară pentru cetățenii europeni.

În special pentru cei aflați în situații mai precare din punctul de vedere al bunăstării. Prim-ministrul României a reiterat importanța pe care România o acordă utilizării gazului în acest proces de tranziție, posibilitate confirmată de comisarul european, inclusiv în ce privește dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazului natural.

„Disponibilitatea României de a participa activ la efortul comun de refacere a Uniunii post-criză”

„În cadrul acestor întrevederi, premierul Florin Cîţu a prezentat prioritățile Guvernului României în raport cu dosarele europene. De asemenea, a transmis un mesaj de angajament substanțial din partea României de a acționa, în continuare, ca partener de încredere și profund dedicat proiectului european”. Se precizează în comunicatul Guvernului.

„De asemenea, a exprimat întreaga disponibilitate a României de a participa activ la efortul comun de refacere a Uniunii post-criză și de avansare a implementării obiectivelor pe termen lung agreate prin Agenda Strategică 2019-2024. Totodată a ridicat în cadrul discuțiilor tema aderării României la spațiul Schengen, care rămâne un obiectiv prioritar al României”. S-a mai precizat în informarea respectivă a oficialilor Executivului.