Incident tensionat între Florian Coldea și Anca Alexandrescu. Cei doi s-au ciocnit pe aeroportul din Dubai

Incident tensionat între Florian Coldea și Anca Alexandrescu. Cei doi s-au ciocnit pe aeroportul din Dubai Sursa: Arhiva EVZ

Generalul Florian Coldea a avut un schimb de replici tensionat cu jurnalista Anca Alexandrescu pe aeroportul din Dubai. Cei doi s-au întâlnit înainte de îmbarcarea în cursa pentru România, iar incidentul a fost filmat.

Florian Coldea, fostul șef SRI, s-a aflat zilele trecute la festivalul Untold care s-a desfășurat în Dubai. La revenirea în țară, pe aeroport, el a avut un schimb de replici aprins cu jurnalista Anca Alexandrescu.

Florian Coldea, incident tensionat pe aeroport

Fostul șef SRI a revenit în țară cu aceeași cursă aviatică ca și jurnalista Anca Alexandrescu. Cei doi s-au întâlnit înainte de îmbarcare și au avut un schimb de replici destul de tensionat. S-a întâmplat în văzul tuturor celor care așteptau avionul pentru București. Incidentul cu generalul Florian Coldea a fost relatat de jurnalistă care a prezentat și o înregistrare video, în acest sens.

„Domnul Coldea a avut ghinionul (sau norocul) de a veni la București în același avion cu mine! A ținut neapărat să vină să mă salute și să mi spună ca este cu fiica în vacanță! Mi-a spus că ticăloșia are o limită… Ce i-am răspuns și ce l-am întrebat de față cu toți românii vedeți aici! Întreaga poveste și alte imagini diseară de la 21! Mă urc în avion și voi decola în câteva minute!”, a scris jurnalista, la scurtă vreme după incident într-o postare pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea și-a însoțit postarea de un clip video care redă o parte din discuția cu Florian Coldea. Anca Alexandrescu îi reproșează fostului șef SRI că a numit-o ticăloasă. Totodată, îi cere să explice „cum s-au (vândut- n. red.) toate resursele țării” în timpul mandatului său la conducerea serviciului.

Schimbul de replici din aeroportul din Dubai

Anca Alexandrescu și Florian Coldea au avut un schimb de replici tensionat pe aeroportul din Dubai. Incidentul s-a petrecut în văzul tuturor celorlalți pasageri care așteptau să se îmbarce în cursa aeriană. Stenogramele disputei celor doi sunt prezentate mai jos.

Anca Alexandrescu: … resursele când erați la SRI? Păi nu mi-ați zis că sunt ticăloasă? Ați venit mai devreme să-mi ziceți că sunt ticăloasă. De ce nu vreți să vorbiți de față cu lumea? Dumneavoastră ați venit să-mi ziceți că sunt ticăloasă.

Florian Coldea: (...) Am venit să vă salut, doamnă.

Anca Alexandrescu: Nu. Nu ați venit să mă salutați.

Anca Alexandrescu, către un martor: Nu sunt în campanie electorală. Nu Pentru ce campanie electorală? Domnul Coldea a venit la mine și mi-a spus că sunt ticăloasă și l-am întrebat...

Florian Coldea: Nu este adevărat.

Anca Alexandrescu: Păi cum nu? Păi eram cu prietenii mei lângă mine. Dar de ce nu vreți să spuneți de față cu românii cât ați fost șef la SRI cum s-au (vândut n. red.) toate resursele țării? Haideți, domnul Coldea, nu aveți curaj?

Florian Coldea: Vă rog din suflet…

Anca Alexandrescu: Dumneavoastră ați venit la mine, acolo, când eram în partea cealaltă și mi-ați spus că sunt ticăloasă. Și eu v-am răspun că nu sunt mai ticăloasă decât dumneavoastră care ați distrus vieți și ați făcut dosare. Nu mai aveți curaj acum să vorbiți?

Florian Coldea: Nu vreau să comentez (...)

Anca Alexandrescu: Așa. Veniți la emisiune la mine?

Florian Coldea: Sigur, când vreți (...)

Anca Alexandrescu: Da? Uitați-vă, de față cu toată lumea promiteți că veniți la emisiune?

Florian Coldea: Când o să fie (...)

Anca Alexandrescu: Să le spuneți românilor că, totuși, ați fost în slujba României atâția ani de zile. Ar fi trebuit să apărați toate resursele țării.

Florian Coldea: (...) cu familia. Vă mulțumesc. Consider că oricând (doriți n.red.) să avem o discuție profesională, la emisiune...

Anca Alexandrescu: Perfect, vă aștept la emisiune. Vă aștept să explicați românilor cum s-au vândut toate resursele. Că uite au fost și au vizitat aici și au văzut ce înseamnă o țară cu resurse. România nu le mai are. Nu? Ar trebui să răspundeți pentru asta.

Fostul șef SRI la Untold Dubai

Coldea la Untold Dubai Sursa foto: Captura

Florian Coldea, excursie cu peripeții în Dubai

Fostul șef SRI a participat, zilele acestea la festivalul „Untold Dubai”. Acolo, generalul a fost implicat într-un incident cu Sergiu Diacomatu, fostul șef de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP). Sergiu Diacomatu a fost anchetat de DNA, pe vremea când parchetul anticorupție era condus de Laura Codruța Kovesi.

Fostul șef al ANRP consideră că Florian Coldea ar fi avut de a face cu dosarul în care a fost implicat. Drept urmare, ar fi încercat să-i aplice o corecție fizică fostului șef SRI. Diacomatu i-ar fi vărsat un pahar de băutură în cap generalului care s-a retras strategic la masa milionarului Ovidiu Toma. Este vorba despre ginerele omului de afaceri Ioan Niculae, investitor în criptomonede și sponsor la „Untold Dubai”.