Evenimentul Zilei > Actualitate > Flip, un telefon-netbook
Flip, un telefon-netbook

Flip, un telefon-netbook

Un nou prototip al unui smartphone face senzaţie pe internet. Samsung Flip are o formă neobinuită pentru un telefon şi se vrea mai mult decât un gadget pe care să-l foloseşti doar pentru convorbiri.

Flip e pătrăţos, ar semăna mai mult cu un aparat de fotografiat. E compus din două părţi, semănând cu un laptop de dimensiuni extrem de reduse. De altfel, atunci când îl deschizi, dacă vrei, o parte se poate transforma în tastatură virtuală, iar cealaltă în ecran. Astfel, poţi naviga pe internet sau să discuţi pe chat cu prietenii tăi.

Pe o parte a carcasei a fost monta un display, care poate afişa, în funcţie de ce-ţi doreşti, ceasul, vremea sau update-urile pe care le-au făcut prietenii tăi pe reţelele de socializare online. Deasupra ecranului de pe carcasă este şi o cameră de fotografiat puternică dotată cu bliţ. Deocamdată, fiind vorba de un prototip nu s-au stabilit detalii tehnice, legate de numărul de megapixeli ai camerei de fotografiat, puterea procesorului sau capacitatea de stocare a datelor.

Pe internet mai există un prototip Flip, e vorba de cel al tânărului designer danez Kristian Larsen. Acesta are trei ecrane care, în funcţie de ce vrea utilizatorul, îşi pot schimba independent conţinutul sau pot forma un singur ecran comun. Din două locuri opuse, te poţi uita împreună cu un prieten la un film. De asemenea, poţi transforma unul dintre ecrane în tastatură, pe altul să poţi vizualiza paginile de internet, iar al treilea să ruleze un player muzical.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/18079655?title=0&amp;byline=0&amp;portrait=0" width="400" height="225" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe><p><a href="http://vimeo.com/18079655">What is being creative?</a> from <a href="http://vimeo.com/user3261103">Kristian Ulrich Larsen</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News