Flatulența unui angajat a devenit motiv de proces. Verdictul neașteptat pe care l-a dat instanța în acest caz

Flatulența unui angajat a devenit motiv de proces. Verdictul neașteptat pe care l-a dat instanța în acest caz Sursa: arhiva EVZ

Pentru că a fost mustrat de un coleg, din cauza flatulenței, un bărbat a deschis proces firmei la care lucra, dar nu a avut câștig de cauză în instanță.

Tarique Mohammed a dat în judecată agenția de urmărire penală Crown Prosecution Service (CPS), după ce un coleg i-a cerut să nu mai tragă pârțuri în încăperea în care lucrau amândoi și a pierdut procesul. El a afirmat în fața unui tribunal că flatulența sa repetitivă a fost cauzată de medicamentele pe care le lua pentru o afecțiune cardiacă.

Care a fost motivul pentru care a fost deschis acest proces inedit

Mohammed a mai afirmat că remarca făcută de colegul său, Paul McGorry, a fost „stânjenitoare” și i-a încălcat demnitatea. Dar, juriul a considerat că este o cerere rezonabilă să-i fi cerut să înceteze.

Procurorul, care a suferit un atac de cord în 2014, a mai spus că a fost discriminat din cauza dizabilităților sale și a făcut o serie de acuzații suplimentare împotriva colegilor și șefilor săi.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a susținut că i-au aruncat sticlele cu apă și i-au cerut să lucreze o zi pe săptămână la 60 de mile distanță. Afirmațiile privind discriminarea legată de dizabilități au fost, de asemenea, respinse de juriul, prezidat de judecătorul Emma Hawksworth.

CPS a recunoscut că l-a tratat pe Mohammed în mod inechitabil, nepermițându-i să lucreze de acasă două zile pe săptămână și să părăsească locul de muncă la ora 16:00 pentru a-l ajuta să-și gestioneze starea și prin eliminarea atribuțiilor, ceea ce înseamnă că va primi despăgubiri.

Problemele de sănătate de la care a plecat necazul angajatului

Afectiunea lui cardiacă a însemnat că trebuia să ia zilnic medicamente, ale căror efecte secundare au însemnat că a trebuit să rămână acasă câteva ore după ce le-a luat. În 2016, a început să împartă un birou cu McGorry, unde a fost pusă problema flatulenței sale persistente.

„Domnul McGorry știa că reclamantul a avut un atac de cord, dar nu știa ce medicamente ia reclamantul sau că flatulența era un efect secundar al medicamentului”, i s-a spus tribunalul.

„Au fost incidente repetate de flatulență în cameră. La un moment dat, domnul McGorry l-a întrebat pe (dl Mohammed): „Este nevoie să faci asta, Tarique?””.

Tribunalul a respins pretențiile lui Mohammed de hărțuire și victimizare legate de dizabilități. „Multe dintre incidentele despre care el se plânge nu au avut legătură cu handicapul său... sau au fost cauzate sau agravate de o reacție exagerată a el”, a spus comisia.

Cu privire la flatulență, tribunalul a comentat: „Întrebările domnului McGorry către (dl Mohammed) nu au fost adresate cu scopul de a încălca demnitatea [lui] sau de a crea un astfel de mediu. Nu era o întrebare nerezonabilă de pus, când au existat incidente repetate de flatulență într-un birou mic.”