Evenimentul Zilei > Justitie > Flagrant al DNA. Cine este generalul în rezervă, fost director adjunct la STS, prins când primea mită75.000 de euro
Flagrant al DNA. Cine este generalul în rezervă, fost director adjunct la STS, prins când primea mită75.000 de euro

Flagrant al DNA. Cine este generalul în rezervă, fost director adjunct la STS, prins când primea mită75.000 de euro

Procurorii DNA l-au prin în flagrant pe Florin Mihalache, fost director adjunct la Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale în perioada 2001-2005, în timp de primea 75.000 de euro. Acesta a fost reţinut, urmând ca, joi, bărbatul să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acum, procurorii cer Tribunalului Bucureşti arestarea generalului în rezervă, acesta fiind acuzat de trafic de influență şi spălare de bani.

„În perioada august 2021 – ianuarie 2021, inculpatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora”, spun procurorii.

Trafic de influență și spălare de bani

Potrivit unor surse judiciare citate de Adevărul, Florin Mihalache ar fi solicitat initial un Audi Q7 sau un BMW X7. “Concret, „intervenţia” inculpatului trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi achitarea de către una dintre societăţile controlate de omul de afaceri către societatea martorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro”, precizează DNA. Anchetatorii susţin că pentru a disimula provenienţa banilor pe care ar fi urmat să îi primească, pe 6 ianuarie ar fi încheiat un contract fictiv de împrumut cu martorul.

Procurorii notează în ordonanţă că, în perioada august 2021 – ianuarie 2021, bărbatul ar fi pretins, în mod repetat, de la administratorul unei societăţi comerciale (martor în cauză) iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri cu care martorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

„Pentru a disimula provenienţa sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru ‘serviciile’ sale, la data de 6 ianuarie, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut. În contextual menţionat, miercuri, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, arată DNA.