Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că fiul său s-a infectat cu coronavirus, chiar în ziua în care tatăl său anunța că-l va vaccina.
Fiul lui Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, s-a infectat cu coronavirus. Anunțul a fost făcut chiar de tatăl său, sâmbătă. Aflat la Centrul de Vaccinare amenajat la Palatul Copiilor, politicianul a fost întrebat dacă și-a vaccinat copilul. Ministrul a dezvăluit că în ziua în care a vorbit despre vaccinarea copilului, acesta a fost testat pozitiv.
Băiatul lui Alexandru Rafila s-a infectat cu coronavirus
„Eu am spus încă de săptămâna trecută că doresc să îl vaccinez, el chiar mă întreabă când îl vaccinez. Exact în ziua când am făcut această declarație a fost testat pozitiv”, a spus ministrul Sănătății. Fiul său trebuie să mai stea în izolare până luni. „Ulterior o să facă acest lucru (n.r. - se va vaccina) în mod evident”, a mai spus Rafila.
Întrebat dacă are curaj să-și vaccineze copilul, Alexandru Rafila afirma la Prima TV: „Aici nu este vorba curaj, e vorba de o manoperă medicală care previne o boală sau posibilele complicaţii şi nu am niciun fel de reţinere în a face acest lucru. Chiar mă întreabă când îl vaccinez. Eu nu pot să îl vaccinez înainte să existe vaccin.
El va fi disponibil începând cu ziua de 26 ianuarie (pentru copiii cu vârsta între 5 şi 11 ani - n.r.). Discuţiile legate de utilitatea vaccinării le ştie. L-am vaccinat şi împotriva gripei, am făcut-o şi anul trecut. Deja aici am o componentă proactivă, e pregătit şi mă întreabă când urmează să facem acest lucru.”
Ce spunea ministrul Sănătății despre imunizarea fiului său
Ministrul Sănătății mai preciza: „Nu este nimic fenomenal, spectaculos, cred că nouă ne lipseşte foarte mult partea asta de educaţie pentru sănătate, mai ales în domeniul prevenţiei, care nu înseamnă neapărat vaccinare, sunt multe alte lucruri care se leagă de prevenţie. Şi dacă am reuşi în şcoli să introducem o astfel de disciplină serios făcută, după o curriculă, cu personal pregătit, o disciplină care să facă parte din curricula obişnuită de pregătire a elevilor, ar fi un mare câştig pe termen mediu şi pe termen lung, pentru că am avea o populaţie mult mai sănătoasă, care ar avea nevoie de mult mai puţine servicii de sănătate şi cred că ar putea să contribuie mult mai serios la dezvoltarea ţării.”