Contractul de servicii dintre Ministerul Afacerilor Externe al România şi firma controlată de Remus Rădoi a fost făcut în baza „procedurilor interne proprii ale MAE” și a fost suplimentat rapid prin încheierea succesivă a două acte adiţionale, astfel că valoarea totală a contractului a ajuns la aproape 100.000 de euro.

Să nu uităm că Rădoi a făcut acuzații grave apropo de politia din Olt. Rădoi susține că șefii Poliției Caracal anunțau infractorii înainte de intervenții.

„Am lăsat şi un memoriu care a fost direcţionat către DGIPI. (…) L-am dus la DGIPI, care a trimis un comunicat înapoi către MAI prin care spune că ceea ce eu arătam este adevărat. Arătam că în cadrul acelui dosar în care a fost anchetat grupul infracţional au fost nişte nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări aşa cum trebuia, pe o perioadă bună de timp, la faptul că s-a omis sau nu s-au audiat anumite victime sau faptul că s-au audiat în aceeaşi clădire cu infractorii sau faptul că cu o săptămână înainte infractorii ştiau că va urma percheziţia sau faptul că unii dintre infractori au afirmat că au legătură directă în DIICOT şi dovada clară că a sunat şi un lucrător în DIICOT, care l-a informat că e în dosar şi va urma şi o percheziţie”, a declarat Remus Rădoi, marți.

Interlopul a mai precizat că procurorul i-a transmis că sunt probe suficiente în dosarul în care a oferit informații și că urmează 10 arestări. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, afirmă Rădoi.