Evenimentul Zilei > Actualitate > Firma care hrănește repatriații carantinați la Mamaia, sancționată de ANPC
Firma care hrănește repatriații carantinați la Mamaia, sancționată de ANPC

Firma care hrănește repatriații carantinați la Mamaia, sancționată de ANPC

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Constanța au efectuat un amplu control la firma de catering care asigură produsele alimentare pentru persoanele aflate în carantină la hotelul Flora din stațiunea Mamaia, aplicând amenzi de 13.000 de lei pentru mai multe deficiențe găsite în blocul alimentar.

Potrivit Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, în cadrul controlului operativ efectuat la agentul economic S.C. Black Wave Center SRL, din Constanța, au fost constatate mai multe deficiențe. Între acestea, au fost descoperite mezeluri cu termenul de consum expirat, precum și carne de porc și pui, pește, burgeri, perișoare fierte, cremvurști fierți, care erau puse în congelator deși fuseseră cumpărate în stare refrigerată.

Comisarii au mai constatat că zona de asamblare/finalizare a pachetelor alimentare era improvizată, fără condiții care să permită păstrarea mesei calde la o temperatură de minimum 60 grade Celsius, preparatele alimentare fiind ținute în vase de inox, pe un cărucior mobil.

Navetele cu pâine proaspătă, neambalată, precum și navetele cu fructe erau depozitate direct pe pavimentul neigienizat.

În blocul alimentar s-a identificat mobilier care prezenta urme de rugină și de mucegai; de asemenea, se foloseau vase şi ustensile neprofesionale (din lemn ṣi plastic nealimentar), unele dintre acestea fiind deteriorate.

Nu era respectată destinaţia agregatelor frigorifice, astfel încât, în congelatorul de legume era depozitată carne, în frigiderul de lactate erau depozitate preparate din carne, iar în alt agregat frigorific s-a constatat că se depozitau împreună ouă, legume și carne.

Preparatele culinare nu erau transportate în condiţii corespunzătoare, care să asigure păstrarea unei temperaturi conforme fiecărui aliment aliment, până la servirea către consumatorul final, aceste preparate fiind transportate în navete din plastic.

Pentru încălcarea legii protecţiei consumatorilor, comisarii au aplicat trei amenzi în valoare de 13.000 lei, iar 27 de kilograme de carne și produse alimentare au fost oprite de la vâncare.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus remedierea deficiențelor constatate, precum și măsuri de achiziţionare de echipamente termoizolante, în vederea transportării preparatelor culinare către consumatori, în condiţii optime ṣi sigure.

Inspectorii au mai precizat că numărul anagajaților firmei de catering este insuficient, aceștia fiind depășiți de situație, având în vedere că pregătesc, de trei ori pe zi, mâncare pentru cei 525 de repatriați, aflați în carantină la hotelul Flora din Mamaia.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: