FIREA are planuri mari pentru BUCUREȘTI. Edilul Capitalei, îngrijorat de CRITICII primăriei: „Societatea este DIVIZATĂ”

FIREA are planuri mari pentru BUCUREȘTI. Edilul Capitalei, îngrijorat de CRITICII primăriei: „Societatea este DIVIZATĂ”

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, are planuri mari. Edilul a cerut realizarea unui sondaj pe teritoriul Bucureștiului pentru a vedea părerea oamenilor despre proiectele pe care Primăria își dorește să le demareze.

Proiectele Primăriei Municipiului București întâmpină întotdeauna o critică puternică din partea unei părți a populației, exprimată mai ales pe rețelele de socializare. Sondajele comandate de Firea se fundamentează pe ideea că opinia publică este „divizată de fiecare dată când vorbim de un proiect important” și este nevoie de realizarea unei cercetări pentru a depăși aceste probleme, potrivit unor documente publicate de primărie.

 

Cercetarea comandată de Firea are două părți, cantitativă și calitativă, realizate prin cooptarea unui „institut de cercetare cu experiență în colaborarea cu administrația publică centrală”. Datele reies din Caietului de sarcini al proiectului ”Servicii de cercetare cantitativă și calitativă la nivelul Municipiului București”, avizat la data de 18 decembrie 2017 și atașat articolului.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Potrivit documentului, partea cantitativă a proiectului este reprezentată de un sondaj de opinie realizat pe un eșantion de minim 1100 de persoane care să fie „reprezentativ pentru populația adultă, peste 18 ani, a Municipiului București (...) pe un eșantion probabilistic, stratificat, cu un chestionar cu minim 25 de itemi, anchetă sociologică, sondaj de opinie, chestionar (față în față, telefonic)”.

 

Cu privire la cercetarea calitativă, Primăria dorește realizare a 6 focus grupuri sectoriale „în care să se aprofundeze principalele concluzii reieșite în urma cercetării cantitative realizate. Fiecare focus grup trebuie să aibă minim 8 participanți, aleși reprezentativ pentru populația adultă a fiecărui sector în parte”.

La final, prestatorul trebuie să poată livra „recomandări și propuneri detaliate care să îndrume specialiștii Primăriei Municipiului București (proiecte care vor fi nominalizate de reprezentanții Primăriei Municipiului București) sub forma unei comparații cu modul în care cetățenii percep acel proiect”, se arată în prima pagină a documentului.

 

Termenul va fi de 30 de zile de la data intrării în vigoare a contractului.

Deși deocamdată nu sunt disponibile documente cu privire la finanțarea proiectului, sociologii contactați de PSNews.ro spun că, în mod normal, o astfel de cercetare s-ar putea realiza în condiții foarte bune plătind între 10.000 și 12.000 de euro, dar ambiguitățile din documentul Primăriei ridică mari probleme, având în vedere inexactitatea așteptărilor pe care instituția le are. După ce beneficiarul va publica detaliile de buget, vom putea face mai multe aprecieri cu privire la planul Gabrielei Firea.