Evenimentul Zilei > Politica > Firea a tras CONCLUZIA FINALĂ. Dragnea DĂ ORDINUL, iar Teodorovici EXECUTĂ: „Este o REGIE”
Firea a tras CONCLUZIA FINALĂ. Dragnea DĂ ORDINUL, iar Teodorovici EXECUTĂ: „Este o REGIE”

Firea a tras CONCLUZIA FINALĂ. Dragnea DĂ ORDINUL, iar Teodorovici EXECUTĂ: „Este o REGIE”

Gabriela Firea, primarul Capitalei, acuză o „regie” cruntă, afirmând că totul se face după ordinul șefului PSD, Liviu Dragnea, urmând ca Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, să execute.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a acuzat, joi, după o nouă întâlnire a primarilor cu ministrul finanțelor, un nou eșec, afirmând că ministrul a fost inflexibil și că ”a fost o simulare de dialog, o regie pusă la cale de domnul Dragnea și executată de Teodorovici”. Primarii sunt nemulțumiți că prin proiectul de buget, Guvernul a transferat cheltuielile cu asistența socială la autoritățile locale, chiar dacă a mărit la 60% cota din impozitul pe venit care rămâne la primării, considerată prea mică pentru a acoperi majorarea cheltuielilor. În plus, Firea este nemulțumită că Guvernul a tăiat 25% din bugetul primăriei Capitalei, transferând banii la primăriile de sector.

Firea susține că vor fi afectate investiițiile în spitale, tramvaie și troleibuze dar că ”aceste argumente au fost trecute cu vederea ca și cum toată lumea ar trăi pe picior mare”, scrie G4media.

„Îmi pare rău pentru domnul Teodorovici dar e clar că a fost pus la zid. Probabil că ar fi remaniat dacă ar fi ascultat de argumentele legale și juridice”, a mai spus primarul Capitalei. Firea susține că Dragnea a elaborat de fapt proiectul de buget, dar cei care semnează sunt ministrul de finanțe și primul ministru. Primarul Capitalei susține că va încerca să convingă Parlamentul în ce privește proiectul de buget, și că a inițiat discuții în acest sens cu grupurile politice.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, miercuri, calendarul adoptării bugetului: vineri urmează să fie aprobat în ședință de Guvern, apoi va fi trimis parlamentului. Pe de altă parte, primarii s-au declarat în continuare nemulțumiți la finalul discuțiilor cu liderul PSD.