În această seară are loc la Stockholm finala concursului Eurovision. În urma excluderii României din concurs, TVR nu va transmite spectacolul. Românii vor putea urmări show-ul fie pe Rai 1, fie pe Duna TV, dar şi on line. Începând cu ora 22.00, evz.ro va transmite informaţii despre spectacol, dar şi comentariile criticilor muzicali. Spectacolul se anunţă fantastic, iar imaginele din culise arată că se fac ultimele retuşuri.

Reamintim că reprezentantul ţării noastre, OVIDIU ANTON, cu „Moment of silence” au fost exclus din concurs în urma datoriilor TVR către European Broadcasting Union (EBU). Toate eforturile depuse apoi de PROTV, post ce a încercat să aducă Eurovision-ul în România şi să-l urce pe Ovidiu Anton pe scena, alături de ţările europene participante, s-au lovit de un eşec. "Le multumesc inca o data tuturor romanilor pentru ca au fost alaturi de mine in toata aceasta perioada si m-au sustinut. Dovezile lor de solidaritate m-au facut sa trec mai usor peste cele intamplate si m-au motivat sa continui. Pentru asta, imi doresc sa le prezint maine show-ul la care am muncit in ultimele luni impreuna cu echipa mea si sa le transmit mesajul puternic al piesei Moment of Silence. Pentru mine, Romanii au talent reprezinta cea mai buna ocazie de a prezenta romanilor un show de nivelul celui pe care l-as fi avut pe scena muzicii europene", a spus Ovidiu Anton pe Facebook după evoluţia vineri, din a treia gală live de la Românii au talent.

Din păcate, în acest an nici Republica Moldova nu va avea un reprezentant în finală. Lidia IsacFalling Stars, ce a evoluat în prima semifinală, a ratat calificarea.

In aceasta seară, 26 de țări vor concura pentru Marele Premiu Eurovision 2016, pe Globe Arena, din Stockholm. Transmisiunea va fi găzduită de Petra Mede și Måns Zelmerlöw.

Mai jos aveţi ordinea intrării în concurs.

1. Belgium: What's The Pressure sung by Laura Tesoro

2. Czech Republic: I Stand sung by Gabriela Gunčíková
3. The Netherlands: Slow Down sung by Douwe Bob
4. Azerbaijan: Miracle sung by Samra
5. Hungary: Pioneer sung by Freddie
6. Italy: No Degree Of Separation sung by Francesca Michielin
7. Israel: Made Of Stars sung by Hovi Star
8. Bulgaria: If Love Was A Crime sung by Poli Genova
9. Sweden: If I Were Sorry sung by Frans
10. Germany: Ghost sung by Jamie-Lee
11. France: J'ai cherché sung by AMir
12. Poland: Color Of Your Life sung by Michał Szpak
13. Australia: Sound Of Silence sung by Dami Im
14. Cyprus: Alter Ego sung by Minus One
15. Serbia: Goodbye (Shelter) sung by Sanja Vučić ZAA
16. Lithuania: I’ve Been Waiting For This Night sung by Donny Montell
17. Croatia: Lighthouse sung by Nina Kraljić
18. Russia: You Are The Only One sung by Sergey Lazarev
19. Spain: Say Yai! sung by Barei
20. Latvia: Heartbeat sung by Justs
21. Ukraine: 1944 sung by Jamala
22. Malta: Walk On Water sung by Ira Losco
23. Georgia: Midnight Gold sung by Nika Kocharov and Young Georgian Lolitaz
24. Austria: Loin d'ici sung by ZOË
25. United Kingdom: You`re Not Alone sung by Jack and Joe
26. Armenia: LoveWave sung by Iveta Mukuchyan

26 de melodii. 42 de țări ce vor vota
26 piese vor participa la Marea Finală, iar juriile formate de specialişti din cele 42 de țări participante, au votat încă de la repetiție de ieri. Notele date de ei reprezintă 50% din totalul general. In seara asta restul de 50% din voturi vor fi decise de televotul publicului din cele 42 de țări.