Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ: Syriana
FILMUL EVZ: Syriana

FILMUL EVZ: Syriana

Thrillerul, care dezvăluie corupţia din spatele afacerilor cu petrol, a fost nominalizat la Oscar pentru scenariu.

O racheta dispare în Iran, dar CIA are alte probleme: moştenitorul unui Emirat acordă Chinei un contract pentru petrol, în defavoarea unei companii americane.
Imediat sunt concediaţi muncitorii imigranţi şi are loc fuziunea cu o companie care deţine contractul pentru petrolul din Kazahstan.
Departamentul de Justiţie suspectează că ar fi vorba despre un caz de mită, iar firma de avocatură a companiei petroliere găseşte un ţap ispăşitor.
Şi CIA are nevoie de un vinovat atunci când tentativa de asasinare a Emirului eşuează şi-l găseşte în persoana agentului Bob Barnes (George Clooney).
Pentru George Clooney, rolul care i-a adus un Oscar şi un Glob de aur a avut şi urmări mai puţin plăcute: din cauza unui accident în timpul unei cascadorii a ajuns pe masa de operaţii.
22.00, PRO CINEMA
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bTa2PTcycyI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.