În Egiptul Antic se naşte o dragoste interzisă între Marele Imhotep (Arnold Vosloo) şi Ansk-Su-Namun, concubina faraonului. Cum acest fapt nu putea rămâne nepedepsit, tânăra se sinucide, iar Imhotep este mumificat de viu.

Sufletul lui va trăi însă până când cineva îl va elibera. 3.000 de ani mai târziu, aventurierul Rick O’Donnell (Brendan Fraser) scapă de spânzurătoare datorită frumoasei Evelyn (Rachel Weisz) şi a fratelui ei, pentru că susţine că ştie unde se află Hamunaptra, ruinele unui templu unde ar fi fost îngropat Imhotep alături de o comoară colosală.

Pe drum se întâlnesc cu mai mulţi căutători de comori care nu ţin seama de blestemele vechilor egipteni. Dar răul nu se lasă aşteptat şi Imhotep se trezeşte din nou la viaţă…

Ales în locul lui Sylvester Stallone, Fraser a fost la un pas să-şi dea viaţa pentru acest rol, la propriu, după ce în scena în care este spânzurat, laţul a fost prea strâns şi actorul a leşinat.

20.20, ANTENA 1
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cLnDT6uCr_I?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>