FILMUL EVZ: John Q

FILMUL EVZ: John Q

"John Q" spune drama unui om care luptă de unul singur împotriva unui sistem nedrept.

John Q. Archibal (Denzel Washington), muncitor într-o fabrică, se confruntă cu dificultăţi materiale după ce îi sunt reduse orele de muncă. Ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, fiul său suferă un atac de cord în timpul unui meci de baseball şi este dus la spital. John ajunge acolo împreună cu soţia sa şi află de la cardiologul Raymond Turner (James Woods) că inima copilului este de trei ori mai mare decât ar trebui să fie în mod normal şi că poate fi salvat doar dacă i se face un transplant.

Cu toate că John are asigurare medicală, este informat de către administratorul spitalului că suma nu poate acoperi o asemenea intervenţie costisitoare. Pentru că nu are de unde să obţină banii necesari, John îl convinge pe cardiolog să renunţe la onorariul său, dar chiar şi aşa suma pentru operaţie este prea mare.

John clachează şi-i ia prizonieri pe câţiva oameni din staff-ul spitalului în speranţa că astfel se va face ceva pentru fiul său. La locul faptei apar veteranul negociator Grimes (Robert Duvall), care încearcă să detensioneze situaţia, dar şi detectivul Monroe (Ray Liotta), un poliţist ahtiat după publicitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

James Kearns a scris scenariul filmului în 1993, inspirat de un articol dintr-un ziar care cita un bătrân care suportase un transplant de inimă: "Dacă n-aş fi fost bogat, aş fi fost mort acum." <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/96rIjxlHpmE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

22.00 - UNIVERSAL CHANNEL