Deşi au trecut şapte ani de la divorţul de Jamie, care i-a devenit ulterior cea mai bună prietenă şi confidentă, John (John C. Reilly) a rămas singur şi deprimat.
Atunci când este informat că Jamie se va căsători în curând cu Tim, John se lasă convins cu dificultate să-i însoţească pe cei doi logodnici la o petrecere.
Spre surpriza tuturor, aici reuşeşte s-o întâlnească pe superba şi spirituala Molly (Marisa Tomei). Chimia dintre ei e imediată, însă Molly e ciudat de reticentă să se afişeze cu John.
Motivul devine evident atunci când John îl întâlneşte pe Cyrus (Jonas Hill), fiul în vârstă de 21 de ani al iubitei sale, care are o legătură sufletească specială cu mama lui şi nu este pregătit să împartă afecţiunea ei cu niciun alt barbat.
Dispus să facă orice pentru a o proteja pe Molly şi pentru a distruge cuplul nou-format, Cyrus îl provoacă pe John la o confruntare a inteligenţelor din care numai unul dintre ei va ieşi învingător.
<iframe width="633" height="356" src="http://www.youtube.com/embed/0G0bYpMQ-fI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>