Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ. American Gangster
FILMUL EVZ. American Gangster

FILMUL EVZ. American Gangster

Filmul autobiografic a fost nominalizat la două categorii ale Premiului Oscar şi la alte două ale Globului de aur.

La început, Frank Lucas (Denzel Washington) a fost şoferul unui mafiot. Pe parcurs, a învăţat însă cum stau lucrurile. Când şeful său moare, Lucas profită de oportunitatea de a-şi construi propriul imperiu, aducând ilegal heroină de calitate şi ieftină în sicriele soldaţilor morţi în Vietnam.
Filmul examinează şi relaţia dintre Lucas şi poliţistul care-l urmăreşte fără încetare, detectivul Richie Roberts (Russell Crowe), care reuşeşte să-şi respecte codul etic propriu în ciuda lăcomiei şi a corupţiei din jurul lui.
Pentru acest film, atât Denzel Washington, cât şi Russell Crowe s-au întâlnit cu cei cărora le dau viaţă în film, pentru a le deprinde gesturile şi intonaţia. Denzel Washington a fost nominalizat la Globul de aur pentru interpretarea acestui rol.
22.00, DIGI FILM

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.