Evenimentul Zilei > Social > Filme de Oscar la Comedy Short Film Festival @ Plaza România
Filme de Oscar la Comedy Short Film Festival @ Plaza România

Filme de Oscar la Comedy Short Film Festival @ Plaza România

La noul festival de comedie aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Movieplex, vor putea fi vizionate 80 de scurtmetraje: 26 în competiția oficială, 33 în categoria destinată animațiilor și 21 în concursul consacrat filmelor studențești.

Etapa de selecție la Comedy Short Film Festival @ Plaza România s-a încheiat la începutul lunii februarie, iar evenimentul se va desfășura în prima săptămână a lunii martie (2 – 8 martie).

În competiția oficială a festivalului internațional vor concura 26 de scurtmetraje de comedie. Mare parte din acestea provin din Franța (nouă scurtmetraje), România (cinci scurtmetraje), Canada și Elveția (câte trei scurtmetraje). Comediile autohtone care au intrat în competiția oficială sunt “Cai putere”, de Daniel Sandu, “Derby”, de Paul Negoescu, “Fața galbenă care râde”, de Constantin Popescu, “Portret de familie”, de Marian Crișan și “Retur”, de Emanuel Pârvu.

Dintre cele 33 de scurtmetraje din secțiunea animațiilor, majoritatea au fost realizate în Franța și în SUA. America de Nord și România sunt țările din care provin cele mai multe din scurtmetrajele de comedie care vor putea fi vizionate în categoria destinată filmelor studențești.

Selecția Comedy Short Film Festival @ Plaza România nu duce lipsă de celebrități. Printre filmele din competiția oficială se află scurtmetrajul din SUA, “Fool’s Day”, în care un rol îi revine celebrului cântăreț Dee Snider, fostul solist al trupei Twisted Sister. În secțiunea consacrată scurtmetrajelor realizate de studenți, spectatorii o vor putea vedea pe actrița nominalizată la Oscar Hailee Steinfeld, în comedia americană “She’s a Fox”.  În competiția destinată animațiilor figurează “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore”, de William Joyce și Brandon Oldenburg, un scurtmetraj distins cu premiul Oscar.

Premiile oferite la prima ediție a festivalului sunt: Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro), Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) și Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro). Se va decerna și un premiu destinat scurtmetrajelor de comedie românești.

Comedy Short Film Festival @ Plaza România este singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România și se va desfășura la Movieplex. Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, a organizat acest festival pentru a răsplăti cineaștii talentați și creativi, dar și clienții Plaza România.