Filmare-explozivă de la Casa Albă! În SUA se ştia despre molimă din 2005...

Filmare-explozivă de la Casa Albă! În SUA se ştia despre molimă din 2005...

Pandemia de coronavirus a paralizat lumea atât în plan social, cât şi economic. Temutul virus apărut în China a generat panica şi odată cu ea numeroase teorii ale conspiraţiei.

Una dintre ele capătă şi mai mult contur după publicarea unor imagini istorice, cu unul dintre foştii lideri americani de la Casa Albă.

Se întâmpla în 2005 şi în prim-plan apărea cel de-al patruzeci și treilea președinte al Statelor Unite ale Americii.

George W. Bush a avut două mandate la Wasinghton, iar la 2 noiembrie 2005 a fost reales învingându-l pe democratul John Kerry, printr-un scor foarte strâns. Una dintre declaraţiile sale din acel an a fost dezgropată recent.

Ne puteți urmări și pe Google News

La acea vremea, aşa cum se poate vedea clar în filmare, George W. Bush avertiza asupra pericolului izbucnirii unei gripe care să se răspândească rapid pe toată planeta.

„Liderii guvernamentali de la orice nivel au responsabilitatea de a confrunta pericolele înainte ca ele să apară şi să implice poporul american în cea mai bună direcţie de acţiune.

Este vital ca naţiunea noastră să discute acum despre ameninţarea unei pandemii de gripă. Nu este pandemie de gripă în ţara noastră sau în lume în acest moment.

Dar dacă aşeptăm ca o pandemie să apară va fi prea târziu pentru a ne pregăti şi într-o zi multe vieţi vor fi pierdute inutil din cauză pentru că am eşuat să acţionăm azi.

Pregătindu-ne acum putem da cetăţenilor puţină linişte sufletească ştiind că naţiunea noastră este gata să acţioneze la primul semn de pericol, dar şi că avem planurile pentru a preveni şi dacă este necesar, de a rezista unei pandemii de gripă”, declarat George W. Bush cu 15 ani în urmă.

Conform moldova.europalibera.org, în noiembrie 2007, George W. Bush lansat un apel pentru strîngerea de fonduri în valoare de peste 7 miliarde de dolari pentru prevenirea şi combaterea unei eventuale pandemii de gripă aviară.

„O pandemie a gripei aviare ar avea consecinţe globale, ca atare nici o naţiune nu-şi poate permite să ignore această ameninţare şi fiecare naţiune are responsabilitatea de a detecta gripa aviară şi de a o opri” - a spunea liderul american la acea vreme.