Fiica cea mică a lui Vladimir Putin, apariție neașteptată la TV. Programul obișnuit, întrerupt

Fiica cea mică a lui Vladimir Putin, apariție neașteptată la TV. Programul obișnuit, întrerupt Sursa foto: Facebook /Ekaterina Tihonova

Fiica cea mică a președintelui rus Vladimir Putin, Ekaterina Tihonova, a surprins miercuri cu o intervenție neașteptată la televiziunea de stat, unde programul obișnuit a fost întrerupt pentru prezența ei.

Tihonova, în vârstă de 37 de ani, a luat cuvântul în direct la conferința internațională Data Fusion, abordând subiectul inteligenței artificiale și al tehnologiei datelor.

Fiica lui Vladimir Putin, conferință despre inteligența artificială la TV

Rossia 24 a întrerupt programul obișnuit pentru a transmite intervenția mezinei președintelui rus.

Conform presei locale, Ekaterina Tihonova ocupă poziția de conducere începând din 2013 la Universitatea de Stat din Moscova, unde este directorul Centrului Național al Rezervei Intelectuale - Fundația Națională pentru Dezvoltare Intelectuală (Innopraktika).

Ne puteți urmări și pe Google News

Instituția administrează contracte în valoare de milioane de dolari.

Totodată, fiica lui Vladimir Putin, ocupă din 2022 poziția de copreședinte al noului Consiliu de Coordonare pentru Înlocuirea Importurilor și Independența Tehnologică al Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia (RSPP).

Vladimir Putin

Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Președintele rus, mândru de cele două fiice ale sale

În urma presupusului masacru comis de militari ruși în orașul ucrainean Bucea, în apropiere de Kiev, ambele fiice ale lui Vladimir Putin, Katerina Tihonova și sora sa Maria Voronțova, au fost pe lista sancțiunilor impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană.

Liderul de la Kremlin a vorbit extrem de rar despre familia lui, însă, un astfel de moment a avut loc în 2015, atunci când s-a arătat „mândru” de cele două fiice.

Maria Voronțova, fiica lui Putin

Maria Voronțova. Sursa Foto: Twitter

„Sunt mândru de ele. Nu discut niciodată chestiuni legate de familia mea. Nu sunt implicate în afaceri sau în politică. Pur şi simplu îşi trăiesc viaţa şi o fac într-o manieră demnă”, a declarat atunci Vladimir Putin, în cadrul tradiţionalei conferinţe de presă anuale.

În 2013, Vladimir Putin s-a despărțit de soția sa, Liudmila, cu care are două fiice: Maria și Katerina. Acestea au fost născute la Dresda, în Republica Democrată Germană, pe vremea când tatăl lor a lucrat ca agent al KGB până în 1990, potrivit știrileprotv.ro.