Cazul fetiței luată cu mascați. Răsturnare de situație. Reacția uluitoare a Sorinei în familia adoptivă - FOTO
- Petrisor Cana
- 22 iunie 2019, 00:32
Fetița luată cu mascați de la asistentul maternal din Baia de Aramă a ajuns lângă familia adoptivă. Fotografiile alături de femeia care a înfiat-o și declarațiile micuței arată un comportament schimbat radical.
Sorina, fetița de 8 ani, care a fost luată de poliţişti din casa fostului asistent maternal din Baia de Aramă pare că şi-a revenit din şocul prin care a trecut. PS News a intrat în posesia mai multor fotografii care o înfăţişează pe Sorina, zâmbind, alături de mama adoptivă, fratele şi bunica. După ce a intrat în custodia familiei care a înfiat-o, Sorina a mâncat şi apoi şi-a desfacut bagajele şi cadorile primite, pentru că plecase din casa fostului asistent maternal fără haine.
„Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum, copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat pentru PS News apropiaţi ai familiei. În urma scandalului mediatic, autoritățile au transmis că fetița luată, vineri, de la familia de asistenți maternali, din județul Mehedinți, era ținută ilegal, întrucât contractul de muncă al asistentului maternal încetase.
Asistentul maternal a avut ocazia să o adopte pe copilă în 2013 şi 2017, când a dat declaraţie olografă că refuză. Din fişa medicală a fetiţei rezultă că din 2015 a fost internată în mai multe rânduri în spital pentru malnutriţie, giardia şi pneumonie. În procesul de adopţie 122 de familii au refuzat să o adopte pe Sorina după ce au văzut poza, moment în care a devenit copil greu-adoptabil şi s-a trecut la aşa-zisa adopţie internaţională, care este făcută de fapt de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Copilul a fost oferit familiei actuale în baza unui program de calculator, prin Registrul Naţional al Adopţiilor, neavând de ales din mai mulţi copii.
Intervenţia de vineri a fost determinată de existenţa a trei plângeri penale, făcute de Autoritatea Naţională pentru Adopţii, Protecţia Copilului Mehedinţi şi familia adoptatoare, toate pentru”reţinerea fără drept a unui minor” de către asistenta maternală, care din 23 aprilie 2019 ar fi trebuit să predea copilul la Protecţia Copilului, dar a refuzat acest lucru. Cazul fetiței din Mehedinți a stârnit un val de emoţie şi controverse, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu fetiţa plângând, înregistrate şi distribuite de familia fostei asistente maternale.