Evenimentul Zilei > Actualitate > Fetița arsă nu poate fi adusă de la Iași la București din cauza vremii
Fetița arsă nu poate fi adusă de la Iași la București din cauza vremii

Fetița arsă nu poate fi adusă de la Iași la București din cauza vremii

Fetița arsă nu poate fi adusă de la Iași la București din cauza vremii. Este unul dintre cei doi copii cu arsuri foarte grave, duși de la Spitalul Municipal din Huși la Iași, sâmbătă după amiază.

Fetița arsă nu poate fi adusă la București. Copila de 1 an şi 9 luni, care a suferit arsuri grave pe o mare parte din suprafaţa corporală după ce s-a opărit cu ciorbă, nu poate fi transferată în Capitală din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

Ea spune că fetița a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 80% din corp. Din cauza gravităţii arsurilor şi a durerilor insuportabile, copilul a fost anesteziat, intubat şi ventilat mecanic.

Fetiţa a fost transferată la Iaşi în cursul zilei de sâmbătă, cu elicopterul SMURD, de la Spitalul din Huşi. Ea urma să fie trimisă, ulterior, spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Vreme prea rea pentru zbor

„Elicopterul SMURD Iaşi a efectuat preluarea tratamentul şi transferul unei fetiţe în vîrstă de un an, cu arsură pe aproximativ 80% din suprafaţa corporală. Împreună cu fratele ei a suferit un accident casnic, arsura fiind provocată de lichid fierbinte, de ciorbă.

A afectat aproape toată suprafaţa corporală, are arsuri de gradele II B şi III pe 80% din corp. S-a decis efectuarea unei anestezii generale pentru intubaţie oro-traheală şi ventilaţie mecanică. A fost nevoie de o sedare întrucât durerea era extrem de mare.

A fost adusă cu elicopterul SMURD în Iaşi. Este stabilă hemodinamic. Este în terapie intensivă la Chirurgie Plastică de la Spitalul de Copii Sf. Maria. Am primit avizul pentru transferul acestui caz cu arsură severă la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, care este Centru de arşi pentru pacienţi de vârstă pediatrică, însă condiţiile meteo dintre Iaşi şi Bucureşti nu au permis nici zborul avionului, nici al elicopterului.

Vom relua transferul atunci când solicitarea va veni de la Pediatrie şi condiţiile de vreme vor permite transferul”, a declarat prof.univ.dr Diana Cimpoeşu.

Băiatul în vârstă de un an şi opt luni, fratele fetiței, a suferit arsuri pe 6% din corp. El urmează să fie adus cu ambulanţa la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi.