Imaginile s-au viralizat rapid, stârnind valuri de nemulţumire şi revoltă din partea cetăţenilor. 

Zilele trecute, Mitropolitul Ardealului şi-a solicitat dreptul la replică într-un interviu pentru Turnul Sfatului TV în cadrul căruia i-a scăpat o imprudenţă, blestemându-i pe jurnaliştii care au publicat fotografiile.

"Eu n-am de ce să nu mă folosesc de un bun, pe care l-am luat cinstit şi încă mai am de plată la el, pentru că cineva a vrut să câştige nişte bani pe fotografia respectivă.  Să-i dea Dumnezeu atâţia bani câţi a câştigat, să-i înmulţească numai banii ăia pe care i-a câştigat el pe publicarea imaginilor cu maşina mea", a afirmat mitropolitul într-un interviu video postat de Ora de Sibiu.

Suntem învăţaţi de mici că iertarea este una dintre principalele virtuţi duhovniceşti şi fără aceasta nimeni nu poate îndrăzni să spună că iubeşte pe Dumnezeu, însă Mitropolitul Ardealului pare a beneficia de un tratament special, acesta solicitând scuze din partea jurnaliştilor, doar astfel fiind capabil să îi ierte.

"Dacă persoana respectivă apare în faţa mea şi-i pare rău de treaba asta, îl iert şi public. Toţi greşim, dar a greşi e omeneşti, a perseversa e diabolic".