Evenimentul Zilei > Actualitate > Feţele bisericeşti nu aruncă numai cu agheasma, ci şi cu BLESTEME. Ce “mesaj” le-a transmis Mitropolitul Ardealului ziariştilor care au publicat imaginile cu BOLIDUL DE LUX pe care îl conduce | VIDEO
Feţele bisericeşti nu aruncă numai cu agheasma, ci şi cu BLESTEME. Ce “mesaj” le-a transmis Mitropolitul Ardealului ziariştilor care au publicat imaginile cu BOLIDUL DE LUX pe care îl conduce | VIDEO

Feţele bisericeşti nu aruncă numai cu agheasma, ci şi cu BLESTEME. Ce “mesaj” le-a transmis Mitropolitul Ardealului ziariştilor care au publicat imaginile cu BOLIDUL DE LUX pe care îl conduce | VIDEO

Opulenţa bisericii ortodoxe nu încetează să surprindă. La sfârşitul anului 2015, publicaţia online Ora de Sibiu a făcut publice câteva fotografii cu luxul strident în care se desfată IPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului - un Mercedes E350 4Matic, cu preţ de pornire de 60.000 de euro cu care, slujitorul Domnului circulă nestingherit pe străzile oraşului, informează ştiripesurse.ro.

Imaginile s-au viralizat rapid, stârnind valuri de nemulţumire şi revoltă din partea cetăţenilor. 

Zilele trecute, Mitropolitul Ardealului şi-a solicitat dreptul la replică într-un interviu pentru Turnul Sfatului TV în cadrul căruia i-a scăpat o imprudenţă, blestemându-i pe jurnaliştii care au publicat fotografiile.

"Eu n-am de ce să nu mă folosesc de un bun, pe care l-am luat cinstit şi încă mai am de plată la el, pentru că cineva a vrut să câştige nişte bani pe fotografia respectivă.  Să-i dea Dumnezeu atâţia bani câţi a câştigat, să-i înmulţească numai banii ăia pe care i-a câştigat el pe publicarea imaginilor cu maşina mea", a afirmat mitropolitul într-un interviu video postat de Ora de Sibiu.

Suntem învăţaţi de mici că iertarea este una dintre principalele virtuţi duhovniceşti şi fără aceasta nimeni nu poate îndrăzni să spună că iubeşte pe Dumnezeu, însă Mitropolitul Ardealului pare a beneficia de un tratament special, acesta solicitând scuze din partea jurnaliştilor, doar astfel fiind capabil să îi ierte.

"Dacă persoana respectivă apare în faţa mea şi-i pare rău de treaba asta, îl iert şi public. Toţi greşim, dar a greşi e omeneşti, a perseversa e diabolic".