Potrivit organizatorilor, renumele festivalului determină deja turiştii să îşi cumpere bilete de vacanţă la final de sezon estival.

Parade militare în Constanța și Mamaia, demonstrații militare ale luptelor dintre daci și romani, ateliere de reconstruire istorică, gastronomie antică, teatru antic, ritualuri antice de nuntă și funerare, toate vor putea fi văzute, în intervalul 28- 30 august, în tabăra antică amenajată din parcul Tăbăcărie din apropierea stațiunii Mamaia.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Litoral – Delta Dunării, este pregătit încă de anul trecut. Numai puţin de cinci asociaţii de reconstruire istorică din România şi din Bulgaria, cu un număr din ce în ce mai mare de participanţi, precum şi cercetaşii marini, se adună la Constanţa. Noutatea acestei ediţii este muzica antică interpretată de instrumentiştii asociaţiei Scyitia Minor din Bulgaria. Aproape 200 de daci, romani, nimfe dace şi, în premieră, celţi, vor sta la dispoziţia curioşilor.

Evenimente atractive au loc toată săptămâna însă Festivalul Antic Tomis se deschide, oficial, vineri după amiază, la ora 17.00, cu o paradă antică militară şi civilă pe traseu Parcul arheologic din Constanţa, bulevardul Tomis, statuia Lupoaica cu puii, Piaţa Ovidiu. Preşedintele Asociaţiei Litoral Delta Dunării spune că bugetul festivalului este de aproape 30.000 de euro, Primăria Constanţa contribuind cu 100.000 de lei.