Fermierii din Republica Moldova își continuă protestele

Fermierii din Republica Moldova își continuă protestele Fermierii își strigă nemulțumirile în stradă. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Fermierii din Republica Moldova își continuă protestele, după ce negocierile cu ministrul Agriculturii au eșuat.

Fermierii moldoveni nu au ajuns la un compromis cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, la negocierile de miercuri.

Fermierii își continuă protestele

Agricultorii intenționează, acum, să-și continue protestele, a declarat Alexandru Slusari, liderul Asociației Forțelor Fermierilor și fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Fermierii s-au întâlnit marți cu vicepremierul Republicii Moldova, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Cele două părți au discutat despre revendicările formulate de fermierii care au început să protesteze săptămâna trecută.

Ne puteți urmări și pe Google News

Circa 300 de agricultori au venit, de săptămâna trecută, la Chișinău, cu tractoarele, pentru a face protestul mai convingător

Vinerea trecută, fermierii moldoveni au decis să ia o pauză pentru negocieri cu Guvernul.

Dar tractoarele au rămas în piaţa centrală a Chişinăului, în timp ce fermierii au început negocierile cu reprezentanții executivului.

Negocierile au eșuat

„Nu există rezultate. Nu ne-au spus nimic concret despre despăgubiri. Ni s-a spus că ministrul Bolea va da un răspuns la solicitările noastre joi. Avem impresia că doar amână timp”, a spus Alexandru Slusari, liderul Asociației Forțelor Fermierilor

Acesta a reamintit că una dintre revendicările fermierilor este amânarea plății creditelor. Alexandru Slusari spune că o astfel de măsură este necesară pentru a preveni falimentul fermierilor.

Aceștia, mai spune fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, riscă să intre în faliment pentru că nu-și pot plăti datoriile din cauza dificultăților din acest an.

Ce solicitări au fermerii

La întâlnirea dintre fermierii moldoveni și reprezentanții Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au fost invitați reprezentanți ai băncilor și experți în faliment. Aceștia au încercat să găsească soluții pentru a preveni falimentul fermierilor.

„Discuția a fost prea generală și vagă. Nu mai e timp pentru asta acum. Tractoarele stau aici, oamenii dau faliment. Avem nevoie de soluții rapide. Prin urmare, s-a decis reluarea protestelor în centrul Chișinăului, joi, la ora 11:00”, a mai spus Alexandru Slusari, citat de Infotag.md.