Ferma Dacilor. Se redeschide dosarul de corupție contra ISU

Ferma Dacilor. Se redeschide dosarul de corupție contra ISU

Tribunalul Militar Bucureşti a stabilit primul termen legat de redeschiderea urmăririi penal privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. Vizați în acest sens sunt doi foști angajați ai Inspectoratului, suspectați că ar fi favorizat complexul.

Cei doi foşti angajaţi ai ISU Prahova sunt suspectați că ar fi acceptat ca Ferma Dacilor să funcționeze fără avize.  Tribunalul Militar Bucureşti a stabilit pentru 20 martie primul termen de judecată în acest sens.

Cazul Ferma Dacilor. Foștii angajați ai ISU, rechemați în judecată

Termenul a fost stabilit după ce DNA a făcut o solicitare de redeschidere a urmăririi penale faţă de cei doi foşti angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Aceștia sunt suspectaţi că ar fi favorizat funcţionarea fără avize a complexului turistic Ferma Dacilor.

Ferma Dacilor.

Ferma Dacilor. Sursa foto: Facebook

Dosarul a fost clasat inițial de procurori, însă ulterior, aceștia au cerut redeschiderea lui. Astfel, dosarul a fost înregistrat, miercuri, pe rolul Tribunalului Militar Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

DNA cere redeschiderea urmării penale

Vizați în acest dosar sunt Elisei Tiberiu Dumitru, fostul şef al ISU Prahova, şi Cristina Chelba, fost inspector în cadrul Inspecţiei de prevenire de la ISU Prahova. Ambii sunt suspectați că ar fi acceptat ca unitatea de la Tohani să funcționeze fără avize.

Inițial, dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Prahova, acesta declinând competența în favoarea Tribunalului Militar. Procurorii bucureșteni au stabilit ca primul termen de judecată să aibă loc pe 20 martie.

Cornel Dinicu, patronul Ferma Dacilor

Cornel Dinicu Sursa foto: Captura Video

Ferma Dacilor. Foștii șefi ai ISU Prahova, chemați în instanță

Incendiul care a mistuit Ferma Dacilor a avut loc în a doua zi de Crăciun, iar în urma acestuia opt oameni au murit carbonizați.Patronul complexului mistuit parțial în decembrie se află în arest preventiv. Elisei Tiberiu Dumitru şi Cristina Chelba au calitatea de intimaţi în dosar.

În ceea ce îl privește pe Cornel Dinicu, udecătorii au decis că va rămâne în arest la domiciliu. Judecătoria Ploiești a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova de prelungire cu 30 de zile a măsurii restrictive. Patronul complexului din Tohani a contestat decizia judecătoriei, cerând să fie plasat sub control judiciar. Instanța a respins cererea înaintată de avocații lui Cornel Dinicu.