Cornel Dinicu, la Ferma Dacilor. A găsit o geacă de-a fiului său, mort în incendiu

Tohani

O gravă eroare a fost comisă în cazul patronului de la Ferma Dacilor, întrucât Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu împreună cu fiul și soția sa. Asta deși aceștia doi sunt martori în dosar și nu le este permis să comunice între ei.

Update:

Cornel Dinicu a fost dus din nou pentru reconstituire la Ferma Dacilor din Tohani. Printre dărâmături, acesta a găsit acum o geacă, ce i-ar fi aparținut fiului său de 11 ani, mort în incendiul de pe 26 decembrie.

Pe 30 ianuarie, când a fost dus pentru prima oară la locul incendiului, Dinicu a găsit o patină, ce i-a aparținut tot fiului său.

Știre inițială:

O gravă eroare a fost comisă în cazul patronului de la Ferma Dacilor, întrucât Cornel Dinicu a fost plasat în arest la domiciliu împreună cu fiul și soția sa. Asta deși aceștia doi sunt martori în dosar și nu le este permis să comunice între ei.

Din această cauză, avocatul lui Cornel Dinicu a solicitat ca patronul de la Ferma Dacilor să fie autorizat să comunice cu soția sa, chiar dacă restricția este impusă de măsura arestului la domiciliu.

Cornel Dinicu, plasat în arest la domiciliu alături de fiu și soție

Dinicu s-a arătat nemulțumit de faptul că nu are voie să vorbească cu soția sa.

În cazul în care solicitarea lui nu este aprobată de magistrați, patronul de la Ferma Dacilor cere să fie mutat la pensiunea din Tohani, cea care a ars.

În cazul în care nu respectă măsurile arestului la domiciliu, acesta s-ar putea întoarce după gratii.

Miercuri, 7 februarie, Cornel Dinicu se întoarce pentru a doua oară la Ferma Dacilor din Tohani, unde opt persoane și-au pierdut viața în incendiul de pe 26 decembrie.

Cornel Dinicu. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Patronul de la Ferma Dacilor, dus din nou la locul targediei

Anchetatorii doresc să stabilească dacă panourile fotovoltaice instalate de Dinicu au fost implicate sau nu în incendiu și câte panouri au fost montate.

Pe de altă parte, afaceristul afirmă că incendiul a fost provocat intenționat și solicită o investigație amănunțită în acest sens.

„Mâna criminală o vor decide experții. Astăzi se vor lămuri lucrurile în privința panourilor electrice, cât de bine le-am realizat și cât de bine le-am făcut”, a spus, miercuri, Cornel Dinicu.

Anchetatorii dispun de informații conform cărora proprietarii Fermei Dacilor au instalat de șapte ori mai multe panouri fotovoltaice decât au raportat oficial.

Conform acestor date, au fost montate 150 de panouri, evaluate la 15.000 de euro, în timp ce în documente erau menționate doar 23 de panouri.

Ferma Dacilor. Sursa foto: arhivă EVZ

Anchetatorii au dus inclusiv o macara la fața locului, pentru  ridica resturile rămase în urma incendiului.

S-au putea ca patronul de la Ferma Dacilor să fie lăsat să demoleze toată construcția. Asta având în vedere că vrea să construiască o pensiune nouă, de data aceasta din piatră.

Cornel Dinicu, dus la Ferma Dacilor pentru reconstituire

Pe 30 ianuarie, Dinicu a fost scos din arestul preventiv și dus pentru prima dată de la incendiu, la Ferma Dacilor.

Atunci, Cornel Dinicu ar fi găsit în ruinele de la Ferma Dacilor o patină ce îi aparținea fiului său, mort în incendiu. Copilul de 11 ani era hocheist la Brașov, iar viitorul său părea unul promițător.