Evenimentul Zilei > Monden > Fenomenul paranormal care atrage pe data de 6 august mii de turiști pe muntele Ceahlău
Fenomenul paranormal care atrage pe data de 6 august mii de turiști pe muntele Ceahlău

Fenomenul paranormal care atrage pe data de 6 august mii de turiști pe muntele Ceahlău

Mii de oameni urcă pe 6 august, pe Ceahlău, "Athosul României" ca să vadă fenomenul straniu.

Ceahlăul este considerat un adevărat Athos al României. Muntele este vizitat de turiști în special pe data de 6 august. În această zi are loc un fenomen straniu și unic la răsăritul soarelui. Este vorba de apariția unei piramide spaţiale sau holografice. Aceasta este o incredibilă imagine tridimensională pe vârful muntelui.

2.000 de persoane, aşteptate să escaladeze muntele

Potrivit estimărilor salvamontiştilor, pe data de 6 august ar putea escalada muntele aproximativ 2.000 de persoane. Ele vor participa la pelerinajul ortodox către Schitul „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Totodată, turiștii vor vedea vedea enigmatica piramidă holografică.
În fruntea cortegiului care va urca muntele se va afla IPS Teofan, mitropolitul Moldovei. IPS Teofan continuă, an de an, tradiţia care a fost instituită acum mulți ani de actualul Patriarh al României, Daniel.

„Trebuie respectată distanţa socială“

Potrivit lui Raul Papalicef, şeful Salvamont Neamţ, anul acesta salvamontiștii vor avea o misiune grea. Acest lucru deoarece oamenii vor trebui să respecte regulile de distanțare socială.

„Nu are nimeni vreo pârghie ca să poată fi interzis accesul pe Ceahlău. Recomand mare atenţie, echipament corespunzător. Să aibă mare grijă ce alimente consumă. Dar şi să se hidrateze foarte bine. Sunt şi aceste vremuri tulburi, pandemice. Trebuie respectată distanţa socială. că de mască nu se pune problema la efortul pe care-l presupune urcarea şi coborârea“, spune Papalicef.

Pelerinajul la schit face parte din manifestările dedicate sărbătoririi zilelor sfinţilor nemţeni. Sunt omagiaţi Sfântul Ioan Iacob (Hozevitul) de la Mănăstirea Neamţ (5 august) şi Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla (7 august).

Când  se poate vedea piramida holografică de pe Ceahlău

Piramida holografică se observă cel mai bine de pe Vârful Toaca, aflat la 1.904 metri. Condiția este doar să fie cer senin.

„E o compunere de patru umbre. Vârful Toaca are formă de piramidă regulată cu baza un pătrat. Iar sub acţiunea razelor solare dinspre est, are o umbră în formă de triunghi isoscel. Stânca Piatra Ciobanului, fiind mai mică şi mai joasă, face altă umbră. La fel, Piatra Vulcanului şi Panaghia. Peste toate se suprapune lumina ce trece prin şaua muntelui. Pe 6 august, datorită poziţiei soarelui, umbrele se unesc la vârf. Se creează o imagine magnifică tridimensională, ca hologramă unei piramide“, explică Mihai Marin. Acesta este un pasionat de munte și mistere din Piatra Neamț, potrivit antena3.ro.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: