Femeile, ținta lui Joel Cauchi, autorul atacului armat din Sydney

Femeile, ținta lui Joel Cauchi, autorul atacului armat din Sydney Sursa foto Facebook

Joel Cauchi, individul care a înjunghiat mortal șase persoane la Sydney, ar fi urmărit ca victimele sale să fie de sex feminin, potrivit poliției australiene.

Femeile, ținta autorului atacului armat din Sydney

Cinci dintre cei șase oameni uciși în atacul armat de sâmbătă sunt femei, iar autoritățile australiene consideră că ținta atacatorului ar fi fost în mod „evident” femeile.

Printre victime a fost și un bebeluș, care însă a supraviețuit atacului. Cu toate astea, mama acestuia a decedat.

Bărbatul ucis a fost Faraz Tahir, un agent de securitate în vârstă de 30 de ani, care a încercat să intervină în timpul atacului. Premierul Anthony Albanese a declarat luni la radio Triple M că Tahir era un refugiat care se afla în Australia „de puțin timp”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Imaginile vorbesc de la sine, nu-i aşa?”, a spus comisarul Karen Webb, pentru ABC News. „Este evident pentru mine, este evident pentru detectivi... că infractorul s-a concentrat asupra femeilor şi i-a evitat pe bărbaţi. Nu ştim ce era în mintea agresorului şi de aceea este important acum ca detectivii să petreacă atât de mult timp intervievându-i pe cei care îl cunosc”.

Sydney, atac

Sursa foto: Platforma X

Ce probleme avea autorul atacului armat din Sydney

Joel Cauchi, identificat de Poliție ca fiind atacatorul, era cunoscut de polițiștii din statul învecinat Queensland. Comisarul adjunct al Poliției din New South Wales, Anthony Cooke, a declarat într-o conferință de presă că oamenii legii au discutat cu familia sa după atacul de sâmbătă. Publicația DailyMail notează că profilurile de socializare ale individului, indică faptul că avea 40 de ani și era profesor de engleză.

Același comisaj adjunct a declarat presei că era cunoscut deja de oamenii legii și prin prisma problemelor de sănătate mintală de care suferea individul.

„Continuăm să lucrăm la stabilirea profilului infractorului, dar, în mod foarte clar, pentru noi, în acest stadiu, s-ar părea că acest lucru este legat de sănătatea mintală a individului implicat”, a declarat comisarul potrivit aceleiași surse.

Cauchi se mutase la Sydney în urmă cu puțin timp. Autoritățile au afirmat că au percheziționat un mic depozit pe care acesta îl închiriase recent, însă nu au găsit dovezi care să indice că se pregătea să desfășoare un atac.

În Australia este doliu național

Atacul, care a avut loc într-unul dintre cele mai mari și mai populare centre comerciale din țară, a provocat șoc în Australia, unde crimele în masă sunt rare. Astăzi, steagurile din toată țara sunt coborâte în semn de doliu.

Numele victimelor care au murit în atac au fost făcute publice de autorități. Printre acestea sunt arhitecta Jade Young, în vârstă de 47 de ani, și Pikria Darchia, în vârstă de 55 de ani, iar Dawn Singleton, în vârstă de 25 de ani. Oficialii au mai confirmat că Cheng Yixuan, o studentă chineză care studia în Australia, a fost ultima victimă.