STUDIU PE BUNE: Femeile de carieră sunt mai slabe. Tot Globul se îngraşă, numai ele slăbesc

STUDIU PE BUNE: Femeile de carieră sunt mai slabe. Tot Globul se îngraşă, numai ele slăbesc

Femeile supraponderale sunt aspru judecate în lumea afacerilor, iar cele care ocupă locuri de top în marile companii sunt din categoria silfidelor. Cercetătorii ne explică de ce.

Femeia modernă ştie însă că un trup zvelt înseamnă o minte ageră şi se menţine în formă, în ciuda programului de lucru tot mai aglomerat. Grija lor este justificată, mai ales să de cele mai multe ori capacităţile lor profesionale sunt evaluate în funţie de aspectul fizic.

Un studiu făcut de Observatorul Naţional de Obezitate în rândul britanicelor arată că cele care lucrează în finanţe, medicină sau drept sunt printre cele mai slabe din Marea Britanie. Mai mult, acestea sunt singurele categorii de femei la care, în ultimii 15 ani se observă o scădere considerabilă în greutate, în timp ce restul femeilor au căpătat proporţii. Astfel, dacă în 2004, 15% dintre femeile de afaceri erau supraponderale, în 2008 numărul acestora scăzuse cu un procent. Femeile de carieră ştiu foarte bine cu ce se confruntă Specialiştii spun că schimbare se datorează percepţiei pe care oamenii o au asupra femeilor, judecându-le încă după aspect şi apoi după abilităţi.

Dovadă stă un studiu publicat luna trecută în Manchester şi Melbourne, Australia, când 12 femei, şase slăbuţe şi şase supraponderale, au fost evaluate de voluntari. Deşi toate aveau Cv-urile identice, femeile care nu arătau atât de bine au fost percepute ca fiind mai nepregătite profesional.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aspectul este cel mai important atribut al femeilor din societatea de astăzi. Evaluarea lor după aspectul fizic mi se pare o formă de subjugare. Cu toate astea, nu ne este necunoscut faptul că a fi supraponderal este un dezavantaj în ziua de azi, mai ales dacă eşti femeie", subliniază specialistul în psihologie medicală, Andrew Hill.